Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 1. 2017,
11.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

Natisni članek

Mitja Dragšič Tina Maze Zlata lisica

Četrtek, 5. 1. 2017, 11.23

6 let, 6 mesecev

Še 2 dni do Zlate lisice

Oder za slovo Tine Maze je pripravljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

1

"Preletite" progo, na kateri se bo v sobotnem veleslalomske delu Zlate lisice v družbi najboljše slovenske veleslalomistke Ane Drev ter nove prve dame reprezentance Ilke Štuhec od bele karavane poslovila Tina Maze.

 

Video: spoznajte progo za Zlato lisico

Organizatorji tradicionalne Zlate lisice že dolgo niso bili tako mirni. Razlog? Pripravljena proga, dvignjen palec Mednarodne smučarske zveze ter ugodna vremenska napoved. Če je bila izvedba sobotnega veleslaloma in nedeljskega slaloma zaradi skromne nadmorske višine prizorišča (štart veleslaloma 740 metrov nad morjem, cilj pa 400 metrov nižje) in toplih zim v preteklosti skorajda kot po pravilu vprašljiva (v zadnjih šestih letih so Mariborčani od predvidenih dvanajst pod pohorsko streho spravili le pet preizkušenj), je letos zgodba drugačna.

Lisica bo. O tem pod Pohorjem ne dvomi nihče.  "Proga je vrhunsko pripravljena. Tudi napoved je ugodna. Razmere so celo tako dobre, da se letos nismo odločili za vbrizgavanje vode v snežno površino. Sneg je namreč dovolj kompakten. Prepričan sem o tem, da bo proga omogočala dobro smučanje vsem, ne le tekmovalkam z začetka štartne liste," je ob enem od številnih spustov po pohorski strmini, ob katerih preverja, ali je vse tako, kot mora biti, dejal vodja tekmovanja Mitja Dragšič.

Vodja tekmovanja Mitja Dragšič ne skriva optimizma. | Foto: Sportida Vodja tekmovanja Mitja Dragšič ne skriva optimizma. Foto: Sportida

Še zadnjič s Tino Maze 

Pohorski veleslalom zaradi skromnega števila naravnih pasti in ne pretirano strmega terena ne spada med zahtevnejše v svetovnem pokalu. Tudi Tina Maze se na odlično tehnično podkovanost na domači tekmi ni mogla zanašati v tolikšni meri kot na bolj zahtevnih progah. Vseeno pa je bila radvanjska strmina za Korošico vedno izziv. V soboto bo še zadnjič. Resda s skromnejšimi pričakovanji in s krepko krajšim pripravljalnim obdobjem kot v letih, ko je v Mariboru zmagovala, a po drugi strani s toliko večjim čustvenim nabojem.  Najboljša slovenska alpska smučarka se bo namreč v soboto poslovila od tekmovanj.

Poleg Mazejeve, ki je v Mariboru slavila kar tri zmage in bila ob tem še prav tolikokrat druga, bodo na štartu sobotne preizkušnje še trenutno najboljša slovenska veleslalomsitka Ana Drev, Katarina Lavtar, Tina Robnik, Meta Hrovat in Tinina naslednica v vlogi prve dame reprezentance Ilka Štuhec. Zadnji dve bosta tudi na štartu nedeljskega slaloma, ko bodo točke lovile še Saša Brezovnik, Klara Livk in predvsem najboljši slovenski veleslalomistki Ana Bucik ter Maruša Ferk.

 Kakšno bo vreme ob koncu tedna?
 

Konec tedna lahko na Mariborskem Pohorju pričakujemo veliko slovenskih navijačev, ki bodo stiskali pesti za slovenske smučarje. Veliko si jih bo prišlo pogledat še zadnji nastop Tina Maze. Temperature bodo ravno pravšnje za organizatorje Zlate lisice, dežurni vremenoslovci pa priporočajo topla oblačila in topel čaj.
 
"Hladno bo. Temperature bodo vseskozi pod ničlo. Zjutraj lahko pričakujemo temperature okoli minus desetih stopinj Celzija, čez dan pa se bo temperatura gibala okoli minus štirih stopinj Celzija. Lahko pričakujemo tudi nekaj sonca, vendar ne bo povsem jasno. Še največ sonca bo v soboto," nam je zaupal dežurni vremenoslovec. 
 

 

53. Zlata lisica

Sobota, 7. 1. 2017
9.15 veleslalom, prva vožnja
12.15 veleslalom, druga vožnja

Nedelja 8. 1. 2017
9.15 slalom, prva vožnja
12.15 slalom, druga vožnja
Ne spreglejte