Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
28. 1. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Cene Prevc Domen Prevc Jurij Tepeš

Sobota, 28. 1. 2017, 6.00

6 let, 7 mesecev

Očeta bratov Prevc ne bo na trenerski tribuni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Foto: Grega Valančič/Sportida

Družina Prevc bo imela danes prav poseben dan. Na ekipni tekmi v Willingenu bodo nastopili Peter, Cene in Domen, družbo pa jim bo delal še Jurij Tepeš. Pojavile so se govorice, da bi jim lahko z zastavico na trenerskem stolpu mahal oče Božidar, a je najstarejši od bratov Prevc vse skupaj zanikal.

Peter Prevc (2. rezultat kvalifikacij), Jurij Tepeš (4.), Cene Prevc (3.) in Domen Prevc (nastop na tekmi je že imel zagotovljen) je postava slovenske reprezentance za današnjo moštveno preizkušnjo v Willingenu, ki se bo začela ob 15.05.

Bratje Prevc so decembra v Engelbergu prvič v zgodovini nastopili skupaj na posamični tekmi svetovnega pokala, zdaj pa bodo premierno še na ekipni tekmi.

"Ne, ne, spuščal nas bo Goran. Je pa res zanimiv dogodek ..."

Oče Božidar svojim sinovom ne bo mahal z zastavico na trenerski tribuni, kot se je govorilo. | Foto: Vid Ponikvar Oče Božidar svojim sinovom ne bo mahal z zastavico na trenerski tribuni, kot se je govorilo. Foto: Vid Ponikvar Pojavile so se celo govorice, da naj bi na današnji tekmi na trenersko tribuno prišel tudi Božidar Prevc, njihov oče, in bi jim z zastavico dal znak, kdaj se morajo spustiti po napravi. "Ne, ne, spuščal nas bo Goran (Goran Janus, op. a.). Je pa res zanimiv dogodek, da smo se trije bratje uvrstili na ekipno tekmo. A potrebujemo štiri skakalce in mislim, da bomo vsi štirje pokazali tisto, kar smo sposobni. Upam, da nas bo neslo čim dlje,"  je govorice zanikal najstarejši od bratov Prevc.

Peter je bil v petek tudi najboljši slovenski skakalec v kvalifikacijah. Od tistih, ki nastopa na nedeljski posamični tekmi še niso imeli zagotovljenega, ga je preskočil le Andreas Wellinger. A prvi mož zadnje zime ni bil zadovoljen s skokoma s treningov, ki sta bila povprečna.

Pri Petru se je ponovila zgodba z novoletne turneje, zato pa je bil boljši kvalifikacijski skok

Peter s skokoma na treningu ni bil zadovoljen, nekoliko boljši, kot pravi sam, pa je bil kvalifikacijski. | Foto: Reuters Peter s skokoma na treningu ni bil zadovoljen, nekoliko boljši, kot pravi sam, pa je bil kvalifikacijski. Foto: Reuters "Skoka na treningu sta se mi kar ponesrečila. Ponovila se je zgodba z novoletne turneje. Skoka sta bila takšna kot tam in zato nisem bil zadovoljen. Kvalifikacijski skok je bil malo boljši, ampak ni bil tak, da bi lahko vriskal. Takoj po odskoku sem imel še težave s smučmi, ki jih nisem najbolje ukrotil, zato tudi nisem bil najbolj zadovoljen.

Drugo mesto na kvalifikacijah je še vedno zelo super rezultat. Po eni strani je treba vedeti, da sem imel ugodne vremenske razmere. Če bi imel povprečne ali malo slabše pogoje, bi končal veliko prej na hrbtišču skakalnice. Tukaj sem imel malo sreče in sem lahko nabral nekaj dodatnih metrov, ki so pripomogli k boljši uvrstitvi," razlaga lanski zmagovalec Willingena.

Sodeč po petkovih rezultatih se bodo na ekipni tekmi za najvidnejša mesta potegovali Avstrijci z izjemno razpoloženim Stefanom Kraftom (na obeh skokih na treningih je bil daleč najboljši), Nemci, ki so slavili zmago prejšnji konec tedna v Zakopanah, Poljaki z izjemno razpoloženim Kamilom Stochom, ki je v kvalifikacijskem skoku s 145 metri postavil daljavo dneva, in Slovenci.

 

Ne spreglejte