Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2022,
16.48

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Zoran Zupančič Jerneja Brecl Špela Rogelj Nika Prevc Nika Prevc Nika Križnar Nika Križnar Urša Bogataj Urša Bogataj Ema Klinec Ema Klinec smučarski skoki

Petek, 11. 3. 2022, 16.48

2 leti, 1 mesec

Oberhof, smučarski skoki, kvalifikacije (ž)

Slovenska prevlada v kvalifikacijah, Urša Bogataj zanesljivo najboljša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Urša Bogataj | Urša Bogataj je zanesljiva zmagovalka kvalifikacij za sobotno posamično tekmo v Oberhofu. | Foto Sportida

Urša Bogataj je zanesljiva zmagovalka kvalifikacij za sobotno posamično tekmo v Oberhofu.

Foto: Sportida

Ženska skakalna karavana je zbrana na zadnji postaji svetovnega pokala v Oberhofu, kjer bosta v soboto in nedeljo še zadnji posamični tekmi te sezone. Kvalifikacije za sobotno tekmo so že končane, med prvo šesterico so štiri Slovenke. Zanesljivo je zmagala Urša Bogataj, Špela Rogelj je bila 3., Nika Križnar 5., Ema Klinec pa 6.

Anže Lanišek
Sportal Začenja se spektakel, na katerem Slovenci pogledujejo proti vrhu

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske bi se morala konec meseca končati s turnejo Blue Bird v Rusiji, a se bo zaradi ruske invazije na Ukrajino končala predčasno. Mednarodna smučarska zveza je namreč odpovedala vse tekme pod njenim okriljem na območju Rusije, nadomestnega prizorišča pa ni našla. Konec 11. sezone svetovnega pokala bo tako ta konec tedna v Oberhofu. Srednja skakalnica v Nemčiji bo prvič gostila tekme ženskega svetovnega pokala, sobota in nedelja prinašata posamični preizkušnji.

Štiri Slovenke med prvo šesterico, Bogatajeva prva

Danes so skakalke že opravile s kvalifikacijami. V njih so blestele varovanke Zorana Zupančiča. Z najdaljšim skokom kvalifikacij (97,5 metra) je bila zanesljivo najboljša Urša Bogataj, ki je zbrala 131,1 točke. Deset manj jih je zbrala Nemka Katharina Althaus, tretja je bila Špela Rogelj (94 metrov; 120,2 točke).

Najvišje uvrščena Slovenka v svetovnem pokalu, druga Nika Križnar, je pristala pri 89 metrih in zasedla 5. mesto (116 točk), tik za njo se je zvrstila Ema Klinec (89; 115,5), ki je zadnje tekme izpustila zaradi visoko tveganega stika.

Uspešno sta kvalifikacije prestali tudi preostali Slovenki, Nika Prevc (77 metrov, 87,2 točke) je bila 26., Jerneja Brecl (73,5 metra, 71 točk) pa 35.

Predzadnja tekma sezone skakalke čaka v soboto s prvo serijo ob 13.30, sezono pa bodo končale v nedeljo z začetkom prve serije ob 14.45.

Avstrijka tik pred skupno zmago, Slovenke pred zmago v pokalu narodov  Marita Kramer za veliki kristalni globus potrebuje še pet točk. | Foto: Sportida Marita Kramer za veliki kristalni globus potrebuje še pet točk. Foto: Sportida

V skupnem seštevku je v vodstvu Avstrijka Marita Kramer, ki ima pred zadnjima dvema tekmama 195 točk prednosti pred Križnarjevo. Avstrijka je bila v kvalifikacijah šele osma.

V pokalu narodov zanesljivo vodi slovenska reprezentanca, ki je zbrala 4.012 točk, Avstrijke na drugem mestu zaostajajo 428 točk.

Oberhof, smučarski skoki, kvalifikacije 

Preberite še:

Daniel Andre Tande, padec v Planici
Sportal "Eden najlepših mednarodnih trenutkov v skakalni družini"
Ema Klinec
Sportal Slovenke po edino manjkajočo lovoriko v najmočnejši zasedbi

 

Ne spreglejte