Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 6. 2012,
15.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 5. 6. 2012, 15.26

7 let, 12 mesecev

O smučarski aferi tudi minister Turk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V vroče dogajanje na kongresu FIS je posredno posegel tudi resorni minister Žiga Turk in dejal, da so prerekanja skrb vzbujajoča.

Zdraharska saga, ki je izbruhnila ob odstopu predsednika SZS Tomaža Lovšeta dobiva iz dneva v dan nova nadaljevanja. Za glavnino skrbijo različni mediji, ki tekmujejo v ponujanju različnih podrobnosti o korejskem zakulisju, (ne)posredno pa se je v dogajanje vključil še minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk. Ob robu sprejema uspešnih plavalcev in telovadca Mitje Petkovška se je dotaknil tudi isker med Tomažem Lovšetom in Janezom Kocijančičem. "Poraz Planice v boju za 2017, ki me je razžalostil, ni najhujše. Veliko bolj skrb vzbujajoča so prerekanja in obrekovanja med funkcionarji SZS in OKS. Grožnje, barantanja, podtikanja in kratka telefonska sporočila ne sodijo v krog ljudi, ki bi si morali z ramo ob rami prizadevati za uspešno kandidaturo. Hkrati so v te sms-e vpletli tudi ministrstvo," je dehjal minister Turk in dodal: "Odkar sem minister, so nas športniki že mnogokrat razveselili in navdušili, manj uspešni pa so športni funkcionarji. Zato menim, da je usmeritev ministrstva, se pravi, da šport vrnemo športnikom, prava. Prizadevamo si, da se bodo sredstva za šport delila s čim manj posredniki. Da nihče ne bo imel monopola nad tem, ne ministrstvo ne posamezniki. Ni res, da država prevzema nadzor nad športom. To je izmišljotina tistih, ki so dolga leta bdeli nad športom in sklepali milijonske posle, nato pa od države zahtevali denar. Hočemo, da s športom upravljajo športniki, ne pa elitni športni funkcionarji, ki delajo brez pooblastil tistih, ki se ukvarjajo s športom."

Nadaljevanje sage pa si lahko obetamo že v popoldanskih oziroma večernih urah, ko bo zasedal izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije. Na slednjem bo, čeravno je še v ponedeljek trdil drugače, prisoten tudi predsednik v odstopu.

Ne spreglejte