Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 1. 2016,
17.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ruhpolding biatlon štafeta

Petek, 15. 1. 2016, 17.09

8 let

Norvežanom štafeta v Ruhpoldingu, Slovenci 16.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Norvežani Ole Einar Bjoerndalen, Johannes Thingnes Boe, Tarjei Boe in Emil Hegle Svendsen so zmagovalci moške biatlonske štafete v nemškem Ruhpoldingu na 4 x 7,5 kilometra.

Drugo mesto so z zaostankom 14 sekund osvojili olimpijski prvaki Rusi, tretje pa Avstrijci, ki so zaostali dobrih 35 sekund.

Zanimiv je bil predvsem boj za tretje mesto, kjer so Avstrijci dovolili, da so jih na zadnjem streljanju ujeli Francozi, v zadnjem krogu pa je Avstrijec Dominik Landertinger pred več kot 13.000 gledalci dokazal, da ima precej več moči od Francoza Quentina Fillon Mailleta.

Pred tem so več kot do polovice vodili Francozi, v tretji predaji pa so se na čelo prebili Norvežani in vodstva niso več izpustili iz rok, Francoze so prehiteli tudi Rusi in Avstrijci, šele v končnici pa so se Franciji vnovič odprle možnosti za stopničke.

Slovenci so v težkih pogojih ob rahlem sneženju osvojili skromno 16. mesto. Klemen Bauer je v svoji predaji končal kot 16., Jakov Fak je z odličnim nastopom štafeto pripeljal na četrto mesto, a je Rok Tršan po dveh kazenskih krogih nazadoval na 16. Miha Dovžan pa je to uvrstitev obdržal. Slovenija je zaostala štiri minute.

"Klemnu se zdaj v januarja pozna pomanjkanje treningov in posledice bolezni, a kljub vsemu mislim, da je bila danes dosegljiva deseterica. Fantje so dali vse od sebe, od načrtov pa nas je oddaljila le ena šibka poteza. Verjetno Rok ni povsem dobro ocenil pogojev na strelišču in optimalno naredil korekcije, nato je izgubil še nekaj ritma, kar nas je vrglo nazaj, nova priložnost pa se nato seveda ni pokazala," je po tekmi povedal slovenski trener Tomaš Kos.

V soboto bosta na sporedu obe tekmi s skupinskim startom, a brez slovenske udeležbe.

Ne spreglejte