Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
6. 4. 2017,
9.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

1

Natisni članek

Gregor Schlierenzauer

Četrtek, 6. 4. 2017, 9.30

6 let, 6 mesecev

Noče biti več Schlieri

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

1

Gregor Schlierenzauer | Foto Sportida

Foto: Sportida

Avstrijski skakalec Gregor Schlierenzauer se je v pretekli sezoni vrnil po poškodbi in operaciji kolena. Ob vrnitvi je doživel grd padec v Oberstdorfu in jo k sreči odnesel brez hujših poškodb. Hvaležen je, da si je takrat poškodoval koleno, noče pa, da ga še naprej kličejo Schlieri.

Za Gregorjem Schlierenzauerjem je pestra sezona. Januarja se je vrnil po operaciji kolena, na začetku februarja v kvalifikacijah na letalnici v Oberstdorfu pa grdo padel. Nato se je posvetil rehabilitaciji in odšel na krajši oddih v Azijo, glavni trener Heinz Kuttin pa ga je kljub temu uvrstil v avstrijsko reprezentanco za nordijsko svetovno prvenstvo v Lahtiju.

To je kratek povzetek sezone Gregorja Schlierenzauerja, ki že zre proti olimpijski sezoni. "Imam ogromno energije. Moja sezona je bila kratka in še vedno imam moč," je v intervjuju za krone.at dejal avstrijski skakalec.

"Potem sem se odločil za premor in se k sreči ponesrečil"

Zdaj gleda na skoke drugače in pravi, da niso vse v življenju. | Foto: Zdaj gleda na skoke drugače in pravi, da niso vse v življenju. Mož z največ zmagami v svetovnem pokalu (53) in številnimi lovorikami je v zadnjih letih, potem ko je izgubil zmagovalni ritem, preživljal težko obdobje. Povrhu vsega si je poškodoval koleno, zaradi česar je moral na operacijo, ki ji je sledila večmesečna rehabilitacija.

Kako je doživel čas, ko se je celo umaknil iz skokov? "Klicali so me Schlieri, vendar sem zdaj Gregor. Nočem biti več Schlieri. Zdaj je drugače, odrasel sem. Ko sem dosegal uspehe, sem bil zelo sebičen. V skokih sem osvojil praktično vse. Za glavo je bilo težko. Potem sem se odločil za premor in se k sreči ponesrečil, da sem imel čas za razmislek," je odgovoril Schlierenzauer.

Ob tem je spoznal, da je njegov pristop k vsemu zdaj povsem drugačen: "Skušam biti bolj ponižen in potrpežljiv. Na vse gledam širše. Skoki niso vse v življenju. Življenje Gregorja je narejeno iz več stvari."

Vesel je bil uspehov rojaka Stefana Krafta, ki je velikemu kristalnemu globusu dodal dve zlati posamični medalji na nordijskem svetovnem prvenstvu, v Vikersundu z 253,5 metra postavil svetovni rekord ... "Neverjeten je bil. Kapo dol. Spominjal me je name. Lepo je, ko reprezentančni kolega doseže vrh. Imamo najboljšo ekipo na svetu. Cenim, da treniram z njim."

Noben od njiju pa še nima zlate posamične olimpijske medalje. Ta je na Schlierenzauerjevem seznamu, verjetno tudi na Kraftovem. Kateri od skakalcev si jo bo nadel okoli vratu, bo znano prihodnje leto, ko bodo olimpijske igre v Pjongčangu.

Ne spreglejte