Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 12. 2023,
21.02

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Stefan Horngacher novoletna turneja Markus Eisenbichler

Sreda, 20. 12. 2023, 21.02

4 mesece, 1 teden

nemci v oberstdorfu ne bodo izkoristili nacionalne kvote

Markus Eisenbichler prvič po več kot desetletju ne bo začel novoletne turneje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Markus Eisenbichler | Markus Eisenbichler prvič po letu 2012 ne bo skakal na uvodu novoletne turneje. | Foto Guliverimage

Markus Eisenbichler prvič po letu 2012 ne bo skakal na uvodu novoletne turneje.

Foto: Guliverimage

Nemški smučarski zvezdnik Markus Eisenbichler prvič po letu 2012 ne bo del ekipe na začetku novoletne turneje, ki se bo 28. decembra začela s kvalifikacijami v Oberstdorfu. Stefan Horngacher bo lahko računal le na pet skakalcev, saj se Nemci za prvo postajo turneje niso odločili za razširitev ekipe z nacionalno kvoto.

smučarski skoki
Sportal Nordijci se pripravljajo na pester zaključek leta #video

Dober teden pred začetkom 72. tradicionalne novoletne turneje za smučarske skakalce je več taborov naznanilo svoja orožja za nemško-avstrijski dogodek, ki se bo začel 28. decembra v Oberstdorfu in končal 6. januarja v Bischofshofnu.

Danes je karte razkril tudi glavni trener Nemcev Stefan Horngacher, ki bo lahko, za razliko od prvih štirih postaj, tokrat računal na pet in ne več šest skakalcev. V Oberstdorfu bodo tako skakali Andreas Wellinger, Karl Geiger, Pius Paschke, Stefan Leyhe in Philipp Raimund, medtem ko šesti skakalec z začetka sezone Martin Hamann tam ne bo sodeloval.

 

Prav tako v skrčeni ekipi za uvod domačega spektakla ne bo zvezdnika Markusa Eisenbichlerja, ki po skromnih poletnih skokih v letošnji sezoni svetovnega pokala še ni dobil priložnosti za tekmovanje. Sodeloval je v celinskem pokalu, kjer ni bil najbolj prepričljiv. Dvaintridesetletnik bo tako uvod v novoletno turnejo izpustil prvič po letu 2012.

Timi Zajc
Sportal Nekaj razočaranja je bilo v skakalnih vrstah prisotnega

Stefan Horngacher bo na prvi postaji novoletne turneje računal le na pet skakalcev. | Foto: Guliverimage Stefan Horngacher bo na prvi postaji novoletne turneje računal le na pet skakalcev. Foto: Guliverimage

Nemci bodo namreč sodelovali zgolj s petimi svojimi tekmovalci, saj se niso odločili za razširitev ekipe z nacionalno kvoto, ki pripada gostiteljem in se je v novi sezoni znižala s šestih tekmovalcev na štiri. Pravila namreč velevajo, da če država v svetovnem pokalu gosti več kot dve postaji, je nacionalna smučarska zveza gostiteljice upravičena do nacionalne kvote na največ dveh.

Bodo pa Nemci (v svetovnem pokalu so letos gostitelji s petimi postajami, tudi letalnico v Oberstdorfu) po pisanju Eurosporta dodatno kvoto izkoristili za drugo postajo novoletne turneje Garmisch-Partenkirchen.

Horngacherjeva zasedba je odlično začela sezono in je med favoriti za zlatega orla, Wellinger, Paschke in Geiger v skupnem seštevku svetovnega pokala zasedajo drugo, tretje in četrto mesto. 

Bischofshofen
Sportal Plaz poškodoval skakalnico v Bischofshofnu

Najboljši trije z lanske novoletne turneje | Foto: Reuters Najboljši trije z lanske novoletne turneje Foto: Reuters

Zlatega orla bo branil Halvor Egner Granerud, Anže Lanišek je bil na lanski turneji skupno tretji. Ob Lanišku je Hrgota v ekipo uvrstil še Timija Zajca, Domna in Petra Prevca ter Lovra Kosa.

Ne spreglejte