Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
29. 5. 2017,
10.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Pjongčang 2018 olimpijske igre nordijska kombinacija Tomaž Druml

Ponedeljek, 29. 5. 2017, 10.07

6 let, 6 mesecev

Nekdanji mladinski svetovni prvak, ki prihaja iz Avstrije, zdaj za Slovenijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Tomaž Druml | Foto Sportida

Foto: Sportida

V prihodnji zimski sezoni, v kateri bodo vrhunec olimpijske igre v Pjongčangu, bo imela slovenska nordijska reprezentanca novega člana. Tomaž Druml, nekdanji mladinski svetovni prvak, ki je do zdaj nastopal za Avstrijo, bo po novem tekel na smučeh in skakal pod slovensko zastavo.

Na kongresu Mednarodne smučarske organizacije (FIS) so potrdili, da bo lahko nordijski kombinatorec Tomaž Druml nastopal za Slovenijo.

Druml, ki je letos dopolnil 29 let, je bil leta 2008 mladinski svetovni prvak v šprintu v Zakopanah in srebrn v disciplini gundersen, leto dni prej pa je zlato medaljo osvojil tudi na ekipni tekmi v Trbižu. Prav tako si je okoli vratu nadel srebrno odličje na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kranju leta 2006.

Koroški Slovenec je vse uspehe dosegel pod zastavo Avstrije ter se zlasti med letoma 2009 in 2014 nekajkrat uvrstil med najboljših deset, na ekipni tekmi svetovnega pokala v Sočiju pa je bil tretji.

Cilj olimpijske igre

Na olimpijske igre se bo uvrstil lažje, kot če bi še nastopal za Avstrijo, kjer je konkurenca med nordijskimi kombinatorci zelo velika. | Foto: Sportida Na olimpijske igre se bo uvrstil lažje, kot če bi še nastopal za Avstrijo, kjer je konkurenca med nordijskimi kombinatorci zelo velika. Foto: Sportida Nato mu je ponagajala srčna aritmija in moral je izpustiti sezono 2015/16. Po nekajmesečni odsotnosti se je spet vrnil na trening in začel nov ciklus priprav.

Vrnil se je v zadnji zimi in nastopil na nekaterih tekmah svetovnega pokala, vendar brez pravega uspeha. Veliko bolje mu je šlo na tekmah celinskega pokala, saj je bil na treh tekmah drugi.

Zdaj je prestopil v slovenske vrste, njegov cilj pa bodo olimpijske igre v Pjongčangu. Na te bi se bistveno težje uvrstil kot član avstrijske reprezentance, saj je konkurenca pri naših severnih sosedih zelo velika.

Ne spreglejte