Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
30. 3. 2017,
10.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Natisni članek

Miha Hrobat Martin Čater Klemen Kosi Peter Pen Boštjan Kline

Četrtek, 30. 3. 2017, 10.54

6 let, 6 mesecev

Peter Pen ob koncu sezone

"Ne poznam trenerja, ki bi pokazal zmagovalno linijo"

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

"Ko pogledamo številke, smo zadovoljni," ob koncu sezone poudarja trener ekipe za hitri disciplini Peter Pen, ki je že sestavil načrt dela do konca olimpijske zime.

Čeprav je od kakšnega posameznika v pretekli zimi pričakoval več, nekaj neizkoriščenih priložnosti pa je našel tudi pri prvem adutu Boštjanu Klinetu, je glavni trener slovenske ekipe za hitri disciplini Peter Pen zadovoljen z opravljenim delom. Izpostavlja predvsem končni položaj Klineta (šesto mesto na WCSL), napredek Martina Čatra, uspešen prehod Mihe Hrobata med člane in priborjenih šest mest na smukih svetovnega pokala. "Zdaj moramo fante regenerirati in nato znova dvigniti. Ostati moramo inovativni in marljivi ter tako ohranjati stik z najboljšimi," se je v prihodnost ozrl Pen.

Boštjan Kline je sezono kronal s prvo zmago v karieri. | Foto: Reuters Boštjan Kline je sezono kronal s prvo zmago v karieri. Foto: Reuters

Hoditi po eni poti

Načrt dela je že na papirju, z veleslalomskim treningom pa ga bodo začeli izvajati že prihodnji teden. "Veliko bo odvisno od zdravja, vremena in tudi konkurence. Moram pa se pogovoriti s fanti o individualnih ciljih in poti. Hoditi moramo po isti poti. Če jaz uberem eno pot, smučar pa drugo, se je treba pogovoriti. To je vse rešljivo," razmišlja Pen, ki ima ob tem v mislih predvsem Klemna Kosija, ki se je letos prepogosto izgubljal v lastnih zankah. Tri točke v superveleslalomu in ena v smuku so krepko manj od pričakovanj. Tako osebnih kot tudi trenerjevih.

Manj nastopov, več treninga  Peter Pen bo vstopil v četrto sezono s slovensko reprezentanco. | Foto: MaPa Peter Pen bo vstopil v četrto sezono s slovensko reprezentanco. Foto: MaPa

"Za Kosijem je težka sezona. Kljub vsem težavam se je v treh disciplinah prebil do točk. Deloval je na visokih obratih. V prihodnje bo moral z malimi koraki naprej, da bi lahko na koncu naredil še največjega," o someščanu razmišlja trener, ki se je obregnil predvsem ob njegov urnik. "Kline je skupaj s treningi zbral 44 štartov. Kosi ji je imel 83. To je absolutno preveč. Zaradi njegove ambicioznosti in širine trpita trening in kakovost, " pojasnjuje.

"Zaupanje, ki sem ga pridobil pri Klinetu, Čatru, Hrobatu in vseh pomočnikih, bi želel pri vseh tekmovalcih. Ne domišljam si, da sem nezmotljiv. Prav zato se pred vsako ključno odločitvijo pogovorim s trenerskima pomočnikoma. Na koncu je odločitev moja, želim pa, da korakamo skupaj," pravi šef smukačev, ki se bo pogovoril tudi s tekmovalno razglašenim Rokom Perkom, ki ne bo mogel zadržati statusa polnokrvnega člana reprezentance, a volje vendarle še ni izgubil.

Klemen Kosi ostaja Penov izziv. | Foto: Sportida Klemen Kosi ostaja Penov izziv. Foto: Sportida

Z nespremenjeno trenersko zasedbo

Šefa smukačev, ki bo vrata članov odprl kakšnemu mladincu, veseli tudi, da bo lahko v priprave na olimpijsko zimo vstopil z nespremenjenim štabom. "Zadovoljen sem, da smo z mlado trenersko ekipo in delavnostjo ustvarili pravo delovno ozračje," poudarja Mariborčan in dodaja: "Ne poznam trenerja, ki bi pokazal zmagovalno linijo. Poznam pa trde delavce, ki so se pripravljeni odrekati z namenom, da bi bil njihov tekmovalec dober. Tisti imajo uspehe."

Tudi brez Massija skupne kondicijske priprave  Nika Radjenovič naj bi znova sodelovala s slovenskimi smukači. | Foto: MaPa Nika Radjenovič naj bi znova sodelovala s slovenskimi smukači. Foto: MaPa

Pen je bil tudi eden tistih, ki so najbolj s pridom izkoriščali sodelovanje Anndree Massija s Smučarsko zvezo Slovenije, med drugim tudi v pripravljalnem obdobju. Goričanu je svoje tekmovalce kar dvakrat prepustil za večtedensko kondicijsko urjenje. Letos bo moral iskati novo pot. Kot vse kaže, jo bo našel v obujenem sodelovanju s trenerko Niko Radjenovič, ki je spremljala tudi Massijeve treninge.

"V prihodnjih mesecih nisem pripravljen spoznavati novih metod in novih oseb, ki bi se nato dobro ali slabo integrirale v ekipo," poudarja Pen, ki bo na teh treningih s pomočnikom Gašperjem Markičem tudi sam prijel za delo. Ob tem se zanaša na izkušnje, ki jih je pridobil ob sodelovanju z Antejem Kostelićem.

Zagovarja tudi skupno delo, tako da načrtuje kar šest tednov sodelovanja, pri čemer bodo tekmovalci ob koncu tedna prosti. "Skušali bomo izkoristiti naše ozračje. To je naša prednost pred Avstrijci in Švicarji," priprave ob morju napoveduje Pen in v svojem slogu dodaja: "Imamo lepe bunde in sončna očala. A v resnici smo fizični delavci, ki moramo poskrbeti za trening."

Ne spreglejte