Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
24. 2. 2017,
9.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Lahti 2017 Maja Vtič Nika Križnar Nika Križnar Špela Rogelj Ema Klinec Ema Klinec

Petek, 24. 2. 2017, 9.30

6 let, 7 mesecev

Pred posamično tekmo skakalk na SP v Lahtiju

Najboljša slovenska skakalka: Pustimo se presenetiti

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Ema Klinec Pjongčang | Foto Sportida

Foto: Sportida

Za smučarske skakalke bo danes vrhunec nordijskega svetovnega prvenstva v Lahtiju. Glavno slovensko orožje po prikazanem na treningu in v celotni sezoni je Ema Klinec. "Za vrhunski rezultat moraš imeti tudi nekaj sreče. Pustimo se presenetiti," pravi 18-letna slovenska adutinja za medaljo. Velika favoritka za zlato odličje je Sara Takanaši, ki pa je na preteklih velikih tekmovanjih podlegla pričakovanjem. Bo le dočakala zlato?

Posamična tekma na SP v Lahtiju se bo za skakalke začela ob 16.30

Za nadarjeno slovensko skakalko Emo Klinec je odlična sezona. Na mladinskem svetovnem prvenstvu je osvojila srebrno medaljo na posamični tekmi, srebrno na ženski ekipni in zlato na tekmi mešanih ekip.

Prav tako je najboljša Slovenka v svetovnem pokalu, saj je sedma skakalka v tej sezoni. Dodaten veter v krila ji je dal tudi olimpijski Pjongčang, kjer je bila tretja in četrta. Zanjo so bile to pete stopničke v karieri in druge v sezoni.

"Za vrhunski rezultat moraš imeti tudi nekaj sreče. Pustimo se presenetiti."

Ema je od slovenskih skakalk v najboljši formi. | Foto: Vid Ponikvar Ema je od slovenskih skakalk v najboljši formi. Foto: Vid Ponikvar "Za menoj je lepa sezona. Vsi ti rezultati, zlasti zadnji v Pjongčangu, mi dajejo dodatno mirnost in samozavest. Kar pa ne pomeni, da se moja pričakovanja za prvenstvo kaj višajo. To bo zame izkušnja. Pričakujem, da bom po svetovnem prvenstvu videla, kaj je bilo dobrega in kaj moram za naprej popraviti. Za vrhunski rezultat moraš imeti tudi nekaj sreče. Pustimo se presenetiti," se je Ema dotaknila današnje tekme, ki se bo začela ob 16.30.

Da je v širšem krogu kandidatk za medaljo, je pokazala pri trening skokih v Lahtiju. Že v torek je kazala konstantne skoke in imela pri zadnjem četrti rezultat. Le Japonki Sara Takanaši in Juki Ito ter Nemka Svenja Würth so bile pred njo. Dobro je skočila tudi pri četrtkovem treningu skoku, potem ko je imela peti rezultat, kar je dober obet pred današnjo tekmo.

Špela Rogelj vesela, da ima rezerve. Takanašijeva trepeta in še čaka na zlato.

Kaj za danes pripravlja Špela Rogelj, prva Slovenka, ki je zmagala v svetovnem pokalu? | Foto: Vid Ponikvar Kaj za danes pripravlja Špela Rogelj, prva Slovenka, ki je zmagala v svetovnem pokalu? Foto: Vid Ponikvar Medtem ko je imela Ema nastop na tekmi kot članica elitne deseterice že zagotovljen, so morale Nika Križnar, Špela Rogelj in Maja Vtič še prek kvalifikacij, ki so jih uspešno prestale. Pri Vtičevi se je videlo, da ji je viroza pobrala moči – včeraj je sploh prvič preizkusila napravo v Lahtiju.

Zato pa ima večji razlog za optimizem Rogljeva, ki je imela peti dosežek kvalifikacij, hkrati pa videla, da ima še rezerve: "Še bolje grem lahko z mize, še bolj jo lahko zadanem. Vedno sem malo prezgodnja. Tudi doskok je lahko lepši, včeraj je bil slab."

Bo pa zanimivo videti, kaj bo naredila prva dama skakalnega sveta Takanašijeva, ki ima 53 zmag v svetovnem pokalu, enako kot pri moških veliki Gregor Schlierenzauer. V preteklosti je prav na velikih tekmovanjih zaradi pričakovanj pogorela in še nima zlate posamične medalje. Ni ji uspelo ne na olimpijskih igrah v Sočiju ne na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih v Falunu in Val di Fiemmeju. 

Pred žensko posamično preizkušnjo skakalce ob 13.30 čakajo kvalifikacije za sobotno tekmo na srednji napravi.

Skakalni spored na SP v Lahtiju

Petek, 24. februar
12.00 – trening skakalci HS100
13.30 – kvalifikacije skakalci HS100
16.30 – tekma skakalke HS100

Sobota, 25. februar
16.30 – tekma skakalci HS100


Nedelja, 26. februar
16.30 – tekma mešanih ekip HS100

Ponedeljek, 27. februar
16.00 – trening skakalci HS130

Torek, 28. februar
16.00 – trening skakalci HS 130

Sreda, 1. marec
15.00 – trening skakalci HS130
17.00 – kvalifikacije skakalci HS130

Četrtek, 2. marec
17.30 – tekma skakalci HS130

Petek, 3. marec
16.30 – trening skakalci HS130

Sobota, 4. marec
16.15 – ekipna tekma skakalci HS130

Ne spreglejte