Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2022,
10.29

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

novosti poleti Vikersund letalnica

Torek, 12. 4. 2022, 10.29

2 leti

Na vidiku velika sprememba v ženskih skokih?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Nika Križnar | Bodo Nika Križnar in najboljše skakalke dobile priložnost leteti na letalnici že v prihodnji sezoni? | Foto Sportida

Bodo Nika Križnar in najboljše skakalke dobile priložnost leteti na letalnici že v prihodnji sezoni?

Foto: Sportida

Že nekaj časa visi v zraku vprašanje, kdaj bodo smučarskim skakalkam prižgali zeleno luč za nastop na letalnicah. V tem tednu naj bi postalo jasno, ali bodo že v prihodnji sezoni lahko nastopile na letalnici v Vikersundu.

Po koncu sezone je prišel čas za poglobljeno analizo pretekle zime, predloge za novo tekmovalno obdobje, novosti v opremi …, govora pa je tudi o tem, ali se bodo dekleta pomerila za točke svetovnega pokala na letalnici ali ne.

V preteklosti smo že videli nekaj ženskih poletov na preizkusih letalnic, za zdaj pa je 200 metrov kot edina poletela Daniela Iraschko-Stolz, kar se je zgodilo daljnega leta 2003.

Lani so Norvežani predlagali, da bi skakalke nastopile na njihovi letalnici v Vikersundu v sklopu turneje Raw air, vendar je bil predlog zavrnjen.

Letos želijo, da bi odgovorni na Mednarodni smučarski zvezi FIS v koledar svetovnega pokala za ženske umestili tekmo na letalnici v Vikersundu.

Veliko deklet je že izrazilo željo, da bi se preizkusila na letalnici, saj se čutijo sposobne spoprijeti z velikim izzivom.

V sredo bo zasedal komite za tekmovalni koledar na FIS in takrat bi lahko postalo jasno, ali se bo v ženskih skokih zgodila velika sprememba ali ne.

Spomnimo se, da je lani večina smučarskih zvez zavrnila idejo Skandinavcev. Devet od 16 je prižgalo rdečo luč. Med njimi so bile tudi Avstrija, Nemčija, Slovenija, Japonska in Poljska.

Kot poroča skijumping.pl, imajo letos Norvežani že glas Avstrijcev in Nemcev, prav tako pa večine skakalk, zato so optimistični, da se bodo dekleta vendarle preselila tudi na letalnico.

Norveški mediji špekulirajo, da bi tekmo svetovnega pokala za ženske lahko izvedli že v prihodnji sezoni, vendar z omejenim številom nastopajočih.

Nika Križnar
Sportal Križnarjeva pokazala fotografijo, kakršnih na njenem profilu nismo vajeni
Peter Slatnar
Sportal Slatnarju prižgali rdečo luč: ideja je preveč napredna
Špela Rogelj Skakalke trening Kranj
Sportal Kje na zasluženih dopustih uživajo naši zimski športni junaki?
Nižni Tagil
Sportal Začetek sezone v Rusiji? Fis trenutno ne išče zamenjave.
Ne spreglejte