Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 2. 2017,
19.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Anže Lanišek Anže Lanišek Ema Klinec Ema Klinec svetovno prvenstvo Lahti 2017 Peter Prevc Peter Prevc skoki

Nedelja, 26. 2. 2017, 19.23

6 let, 7 mesecev

mešana ekipna tekma, sp v lahtiju

Nemci ubranili naslov na tekmi mešanih ekip, Slovenija četrta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Anže LAnišek | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na svetovnem prvenstvu smučarskih skakalcev v Lahtiju je nemška mešana ekipa ubranila naslov svetovne prvakinje. Slovenija je v postavi Nika Križnar, Anže Lanišek, Ema Klinec in Peter Prevc osvojila četrto mesto.

Neja Križnar je v prvi seriji skočila 84 metrov, Anže Lanišek 93,5 metra. V skupini drugih skakalcev ga je preskočil le Nemec Markus Eisenbichler, ki je pristal pri 95,5 metra. Daljavo prve serije 98 metrov je postavila njegova rojakinja, svetovna prvakinja Carina Vogt. Tudi Ema Klinec je prvi del svoje naloge opravila z odliko, saj je pristala pri 92,5 metra, nekoliko skromnejši pa je bil Peter Prevc, ki je skočil 88 metrov.

Križnarjeva je v drugi seriji svoj nastop opravila z odliko in pristala pri 90,5 metra. Za meter je na primer preskočila tudi Japonko Saro Takanaši, razred zase pa je bil znova Vogtova, ki je pristala pri 95 metrih. Še enkrat se je izkazal Lanišek, ki je skočil 96,5 metra, Eisenbichler pa je pristal pri izvrstnih 99,5 metra in Nemčijo še utrdil v vodstvu. Klinčeva je v drugem skoku pristala pri 91,5 metra. Prevc je v drugo pokazal povsem drugačen obraz in pristal pri 97,5 metra, kar pa ni bilo dovolj za medaljo. Slovenija je za tretjo Japonsko zaostala 18 točk. Druga je bila Avstrija.

Že po prvi seriji je vodila Nemčija, ki je imela slabih 18 točk prednosti pred Avstrijo, Japonska je bila tretja, Slovenija pa četrta.

Carina Vogt, Markus Eisenbichler, Svenja Würth, Andreas Wellinger | Foto: Reuters Carina Vogt, Markus Eisenbichler, Svenja Würth, Andreas Wellinger Foto: Reuters

"Ali je bil to moj dan ali ne, bom prepustil domišljiji vsakeka posameznika. Vedel sem, da sem sposoben takega skakanja. Če sem ga pokazal na ekipni tekmi, je to super. Moram čestitati obema puncama in Petru za odlično borbo. Mislim, da smo  dosegli fantastično četrto mesto," je po tekmi misli kratko in jedrnato strnil naš najbolj razpoloženi mož, Anže Lanišek.

"Obe z Emo prihajava iz Poljanske doline in kakšno skrivnost bova zadržali zase. Prvi skok ni bil najboljši, tehnika ni bila dobra, res pa sem imela tudi slabše vetrne izravnave. A toliko bolje sem zato skočila v drugi seriji," pa je povedala mlada Križnarjeva. 

Smučarke skakalke so z mešano ekipno tekmo končale nastope na letošnjem svetovnem prvenstvu, fantje pa se selijo na veliko skakalnico. V slovenski ekipi bo prišlo do spremembe, saj bo Ceneta Prevca zamenjal Jurij Tepeš. Posamična tekma bo na sporedu v četrtek, ekipna pa v soboto.

Izidi, mešane ekipe:
1. Nemčija                     1035,5 točke
(Carina Vogt, Markus Eisenbichler, Svenja Würth, Andreas Wellinger)
2. Avstrija                     999,3
(Daniela Iraschko-Stolz, Michael Hayböck, Jacqueline Seifriedsberger,
Stefan Kraft)
3. Japonska                     979,7
(Sara Takanashi, Taku Takeuchi, Yuki Ito, Daiki Ito)
4. Slovenija                    961,4
(Nika Križnar, Anže Lanišek, Ema Klinec, Peter Prevc)
5. Norveška                     877,8
6. Rusija                       864,0
7. Italija                      846,3
8. ZDA                          802,2
...
Ne spreglejte