Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
9. 2. 2013,
15.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze Andrea Massi

Sobota, 9. 2. 2013, 15.47

8 let

Massi: Želeti zlato, ceniti srebro

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Misli najboljše slovenske alpske smučarke Tine Maze in njene ekipe so po dveh kolajnah na dveh tekmah svetovnega prvenstva že povsem smukaško obarvane.

Superkombinacija Tini Maze v petek ni prinesla le druge kolajne na letošnjem svetovnem prvenstvu, temveč tudi koristne informacije o smukaški konkurenčnosti. Če so v njenem taboru neizstreljene naboje lahko iskali v slalomu, s katerim se v Schladmingu Črnjanka nikakor ne more spoprijateljiti do te mere, da bi lahko napadala tako odločno kot na primerljivih terenih, pa sta Tina in šef njene ekipe Andrea Massi z velikim zadovoljstvom komentirala predstavo v najhitrejši disciplini. Najboljši čas, ki si ga je razdelila z Avstrijko Anno Fenninger, je posledično tudi dobra napoved pred nedeljskim specialnim smukom. V slednjem so se karte po poškodbi Lindsey Vonn nekoliko premešale, jasno pa je, da med favoritinje znova spada tudi Tina, ki si je dan pred lovom na tretje odličje vzela nekaj več časa za oddih, izpustila tretji uradni trening, ob tem pa so v njenem štabu nekaj pozornosti namenili kolenu, s katerim ima manjše težave. Le-te naj bi bile povsem pod nadzorom, tako da bo tretja smukačica svetovnega pokala znova lahko merila visoko. ''Če bo podlaga še nekoliko bolj trda, bo Tina še bolj nevarna. V kombinaciji se je lepo videlo, da je pridobivala v spodnjem delu. Zdaj upam, da ji bodo smuči lepo drsele tudi v zgornjem delu. Po videnem je lahko samozavestna. Ima pravo kombinacijo tehničnega znanja in moči. Tudi dvomov o smučeh ni več,'' razmišlja Andrea Massi.

Prvi mož ''team to aMaze'' je po petkovi večerni podelitvi kolajn želel zelo jasno sporočiti, da so bile slike o razočaranju po ''le'' drugem mestu zelo zavajajoče oziroma iztrgane iz konteksta. ''Prav je, da si tekmovalka in njena ekipa želi zmage. Prav pa je tudi, da zna ceniti srebro. Menim, da povsem ustrezno razmišljamo. Poleg tega pa je treba tudi vedeti, kdo je osvojil zlato kolajno. Maria Riesch je gospa z globusom ter zlato olimpijsko kolajno. Kombinacijo mnogi podcenjujejo. Predvsem tisti, ki se je ne udeležujejo,'' pravi Massi, zadovoljen tudi s Tininim odzivom na vse pritiske, ki jih prinaša svetovno prvenstvo. ''Tina je prava! Znebila se je vseh mentalnih in fizičnih hib. Ne gre za prirojene oziroma naravne hibe, temveč plod napačnega sistema, neustreznega razmišljanja in slabe vadbe. Šport je bolj zdrav, kot si marsikdo misli. A na tej ravni mora biti smučarka vrhunsko pripravljena,'' dodaja italijanski strokovnjak na čelu ekipe najboljše svetovne smučarke.

Ne spreglejte