Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
19. 9. 2016,
13.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Natisni članek

Maribor Branik Maribor

Ponedeljek, 19. 9. 2016, 13.24

6 let, 7 mesecev

Mariborska smučarska zgodba gre naprej: po Braniku Branik

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Čeprav je stečajni postopek Smučarskega kluba Branik Maribor končan, bodo Boštjan Kline, Ilka Štuhec in mnogi drugi slovenski alpski smučarji v novo tekmovalno sezono krenili kot – Branikovci.

Zlato lisico 2017 lahko, kot vse kaže, znova ogrozi le pomanjkanje snega. | Foto: Zlato lisico 2017 lahko, kot vse kaže, znova ogrozi le pomanjkanje snega.

V Mariboru je tudi uradno vzklil novi smučarski klub, ki bo skrbel za nadaljnji smučarski razvoj na Pohorju in imel pod svojim okriljem tudi tradicionalno Zlato lisico. Gre za Alpski smučarki klub Branik.

Naj spomnimo, Smučarski klub Branik, ki se hvali s skoraj stoletno tradicijo, je poleti sam podal predlog za stečaj. "Posojila in tudi podana poroštva za posojila Športnega centra Pohorje predstavljajo nepremostljivo oviro v poslovanju in onemogočajo kakovosten razvoj prihodnjim vrhunskim športnikom," je tedaj dejal predsednik kluba Boštjan Tancer.

Klub brez bremen, upniki pa praznih rok

Tancer je zdaj tudi predsednik novega kluba. Od SK Branik je presedlal k ASK Branik. Ta domuje tudi na istem naslovu – Mladinska ulica 29 v Mariboru.

"Vsi tisti, ki smo se zadnji dve leti trudili, da temu klubu povrnemo staro slavo, smo ostali zvesti svojim zavezam. Verjamemo in želimo, da na našem bregu deluje zdrav in močan Branik, ki bo namenjen predvsem mladim smučarjem," je ob naznanitvi novega kluba dejal predsednik, ki je na tovrsten manever, s katerim se bo Branik skušal rešiti upnikov in začel na novi poti, namignil že poleti.

"Čeprav imamo nov klub, upamo in verjamemo, da to ne bo vplivalo na klubsko delovanje oziroma verjamemo, da bomo lahko delali samo bolje, ker nad nami ne bodo več visela bremena iz preteklosti," pravi Tancer.

Zlata lisica že 7. januarja

Del Branikove zgodbe so bila v preteklosti tudi številna imena slovenskega smučanja. Od Dušana Senčarja, prek Toneta Vogrinca in vse do Katje Koren ter novega rodu. Tudi dobršen del aktualne reprezentance ima svoje korenike v mariborskem klubu. Branikovci so med drugim tudi Boštjan Kline, Klemen Kosi in Ilka Štuhec. Zanje v novem klubu pravijo, da bodo znova "dobili zdravo in pozitivno naravnano okolje".

Z Branikom pa so neločljivo povezane tudi pohorske ženske tekme svetovnega pokala oziroma Zlata lisica. V to se bodo kot člani odborov in vodilni možje na izvedbeni ravni vključili prav člani novega kluba.

V Novi sezoni bo sicer Zlata lisica na sporedu nekoliko prej kot v preteklih letih, in sicer že 7. in 8. januarja.

Ne spreglejte