Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
20. 3. 2017,
13.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

2

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Ponedeljek, 20. 3. 2017, 13.54

6 let, 7 mesecev

Maribor (še) brez sprejema za Ilko Štuhec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

2

Prva dama slovenskega alpskega smučanja Ilka Štuhec bo svoja kristalna globusa prihodnji teden pokazala na osrednjem sprejemu za zimske športne junake v Ljubljani, medtem ko vnovično druženje z navijači v Mariboru ni predvideno.

Ilka Štuhec bo globusa pokazala na sprejemu v Ljubljani. | Foto: Mario Horvat/Sportida Ilka Štuhec bo globusa pokazala na sprejemu v Ljubljani. Foto: Mario Horvat/Sportida

Svetovna prvakinja, dobitnica dveh malih kristalnih globusov in druga smučarka svetovnega pokala Ilka Štuhec bo po pravljični sezoni presežkov osrednja zvezda zdaj že kar tradicionalne prireditve Junaki zime, ki jo pri Smučarski zvezi Slovenije načrtujejo prihodnji četrtek ob 17. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Kot vse kaže, bodo brez tovrstnega druženja s svojo junakinjo ostali Mariborčani, ki so Ilko v tej zimi glasno pozdravili že po prvih zmagah v Lake Louisu in ob vrnitvi s svetovnega prvenstva v St. Moritzu.

"Ilkin ritem je izjemno natrpan, poleg tega pa je po dolgi sezoni tudi utrujena. Zato smo se odločili, da tokrat ne bomo pripravljali posebnega sprejema. Načrtujemo pa razširjeno klubsko druženje, predvidoma aprila," pojasnjuje Boštjan Tancer, predsednik ASK Branik.

Ilkina sezona v številkah
  • 380.000 evrov – Tolikšen del pogače denarnih nagrad v svetovnem pokalu si je letos odrezala Ilka.
  • 1.325 točk – Ilkin osebni rekord v svetovnem pokalu.
  • 597 točk – Toliko je Štuhčeva zbrala v smukaškem seštevku svetovnega pokala.
  • 27 štartov – Ilka je v tej zimi nastopila na 23 tekmah svetovnega pokala in 4 svetovnega prvenstva.
  • 13 stopničk – Vse uvrstitve med najboljše 3 je Ilka zbrala v sezoni 2016/17.
  • 7 zmag – S tem dosežkom se je na večni lestvici izenačila z Matejo Svet.
Boštjan Tancer v družbi župana Andreja Fištravca in Boštjana Klineta na enem od treh letošnjih sprejemov. | Foto: Boštjan Tancer v družbi župana Andreja Fištravca in Boštjana Klineta na enem od treh letošnjih sprejemov.
Odlična popotnica novemu klubu

"Sezono lahko označimo za zelo pozitivno. Vrhunsko organizirana Zlata lisica, več otroških in mladinskih tekmovanj in krona vsega – vrhunski rezultati Ilke Štuhec in Boštjana Klineta. Vse to je odlična popotnica za novi klub, a obenem tudi obveza. Tudi zaradi te sezone se v Mariboru povečuje zanimanje otrok za alpsko smučanje. Na to moramo biti na strokovni in organizacijski ravni dobro pripravljeni, saj želimo imeti tudi po generaciji Štuhčeve primerljive rezultate, čeprav vem, da so ob takšnih podvigih to zelo ambiciozne želje. Ne bomo zaspali na teh lovorikah," je pod odlično sezono najvidnejše smučarke novega kluba ASK Branik, ki je nastal na pogorišču nekdanjega SK Branik, črto potegnil predsednik Boštjan Tancer.
Ne spreglejte