Marguč svetovni podprvak!

Na svetovnem deskarskem prvenstvu v La Molini je Rok Marguč, ki je bil v kvalifikacijah celo najhitrejši, osvojil srebro v paralelnem veleslalomu. Izgubil je le finalni dvoboj proti Benjaminu Karlu.

1 / 19

Foto: Reuters

2 / 19

Foto: Reuters

3 / 19

Foto: Reuters

4 / 19

Foto: Reuters

5 / 19

Foto: Reuters

6 / 19

Foto: Reuters

7 / 19

Foto: Reuters

8 / 19

Foto: Reuters

9 / 19

Foto: Reuters

10 / 19

Foto: Reuters

11 / 19

Foto: Reuters

12 / 19

Foto: Reuters

13 / 19

Foto: Reuters

14 / 19

Foto: Reuters

15 / 19

Foto: Reuters

16 / 19

Foto: Reuters

17 / 19

Foto: Reuters

18 / 19

Foto: Reuters

19 / 19

Foto: Reuters

V izločilne boje sta se uvrstila še Žan Košir in Izidor Šušteršič. Prvi je na koncu zasedel šesto, drugi pa 13. mesto. Za Koširja je bil usoden Italijan Roland Fischnaller, ki je na koncu v boju za tretje mesto premagal Švicarja Kasparja Fluetcha, ki je bil pred tek "krvnik" Šušteršiča.

Rok Flander je obstal v kvalifikacijah, tako kot pri ženskah Glorija Kotnik in Iva Poljanec. Pri dekletih je bila najboljša Rusinja Alena Zavaržina pred Avstrijkama Claudio Riegler in Doris Günther.

"Vedel sem, da sem zmožen velikega dosežka. Že tekma svetovnega pokala v Bad Gasteinu je pokazala, da sem v pravem času v pravi formi. Zadnje dneve se sicer nisem najboljše počutil, saj sem imel trde noge. A uspelo mi jih je usposobiti. S kvalifikacijsko vožnjo, v kateri sem bil najhitrejši, sem si nakopal pritisk, a nato je bilo z vsako vožnjo boljše. Na pritisk sem pozabil in po vrsti premagoval tekmece. Proti Karlu pa nisem imel možnosti, tudi noge so me že močno bolele," je bila izjava 24-letnega deskarja, še preden je strnil vse vtise in okrog vrata obesil srebrno kolajno. Celjan je v v osmini finala ugnal Avstrijca Manuela Veitha, v četrtfinalu Rusa Stanislava Detkova, v polfinalu pa Fleutscha.

Za Slovenijo je to peta deskarska kolajna v alpskih disciplinah, po dve sta doslej prispevala Dejan Košir, ki je bil leta 2003 v Kreischbergu zlat v paralelnem veleslalomu, leta 2001 v Madonni di Campiglio pa srebrn v veleslalomu, in Rok Flander, ki je obe kolajni osvojil leta 2007 v Arosi. V paralelnem veleslalomu je bil svetovni prvak, v paralelnem slalomu pa je osvojil bronasto kolajno.

Marguč je tako ponovil uspeh iz mladinske konkurence, ko je bil leta 2005 srebrn v Zermattu (tudi takrat ga je premagal Karl), na članskih svetovnih prvenstvih je bil dvakrat na 12. mestu. Zanimivo je, da je njegov najboljši rezultat v svetovnem pokalu tretje mesto.

Paralelni veleslalom (m):

1. Benjamin Karl (Avt) 2. Rok Marguč (Slo) 3. Roland Fischnaller (Ita) 4. Kaspar Fleutsch (Švi) 5. Anton Unterkofler (Avt) 6. Žan Košir (Slo) 7. Stanislav Detkov (Rus) 8. Roland Haldi (Švi) 9. Nevin Galmerini (Švi) 10. Viv Wild (ZDA) ... 13. Izidor Šušteršič (Slo) 17. Rok Flander (Slo)

Paralelni veleslalom (ž):

1. Alena Zavaržina (Rus) 2. Claudia Riegler (Avt) 3. Doris Günther (Avt) 4. Amelie Kober (Nem) 5. Fränzi Kohli Maegert (Švi) 6. Jekaterina Tudegeševa (Rus) 7. Nathalie Desmares (Fra) 8. Selina Jörg (Nem) 9. Corina Boccacini (Ita) 10. Julia Dujmovits (Avt) ... 23. Glorija Kotnik (Slo) 39. Iva Polanec (Slo)

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano