Majdičeva po fotofinišu dobila drugi šprint na "touru"

Petra Majdič je po Oberstdorfu dobila še drugi šprint na novoletni Tour de Ski. Tokrat je bila v Toblachu najboljša v prosti tehniki. Vesna Fabjan je osvojila deveto mesto.

1 / 3

Foto: Sportida

2 / 3

Foto: Sportida

3 / 3

Foto: Sportida

Na drugo in trejte mesto sta se uvrstili Italijanki Arianna Follis in Magda Genuin. Tretja Slovenka na letošnjem "touru" Barbara Jezeršek na šprintu ni štartala.

Majdičeva je dobila vse štiri teke na šprinterski preizkušnji v prosti tehniki, z zmago pa se je uvrstila tudi na skupno drugo mesto na novoletni turneji Tour de Ski. Brinjčanka je imela tokrat najtežje delo v finalu, v katerem je bila sicer ves čas v vodstvu, v zadnjem spustu in nato na ciljni ravnini pa sta se ji približali Italijanki Follisova in Genuinova. Zmago je nato odločil šele fotofiniš.

"Za mano je fantastičen dan. Po kvalifikacijah sem začutila malce utrujenosti, a nato se je vse razpletlo po mojih željah. V finalu, v tistih zadnjih metrih, sem že začutila, da Arianna malce popušča. A kljub temu, sem vedela, da je ona najmočnejša tekmica in ko je glavni napovedovalec ob progi po zvočniku povedal, da me pred zadnjim ovinkom napada prav ona, sem si rekla 'joj, tega ne zmorem, Arianna me bo prehitela'.

A nato sem zbrala dovolj moči in nova zmaga je bila tu. To je to, kar me res vleče naprej! Zahvalila bi se rada trenerju Ivanu Hudaču, ki je verjel vame celo leto, čeprav je že marsikdo obupal, ter tudi ekipi, ki je res fenomenalna. Vsem res iskrena hvala. Res pa je, da bom jutri plačala davek današnje zmage, saj je bistveno težje, če odtečeš štiri teke na polno, za razliko od nekaterih tekmic danes, ki so kar kmalu izpadle.", je takoj po svoji 22. zmagi v svetovnem pokalu povedala Petra Majdič.

Druga slovenska tekmovalka na šprintu v Toblachu Vesna Fabjan se je po devetem času v kvalifikacijah in zmagi v četrtfinalni skupini 4 prepričljivo uvrstila v poflinale. Tu je bila v drugi skupini uvrščena na četrto mesto, s čimer je zgrešila uvrstitev med najboljših šest. Na koncu je Kranjčanka osvojila deveto mesto.

V skupnem seštevku novoletne turneje Tour de Ski zdaj Majdičeva po petih preizkušnjah zaseda drugo mesto, za vodilno Poljakinjo Justyno Kowalczykovo pa zaostaja manj kot 40 sekund. Kowalczykova je tako kot do šprinta v Toblachu druga Švedinja Charlotte Kalla izpadla že v četrtfinalu, obe pa sta v primerjavi z najboljšo slovensko tekačico izgubili več kot pol minute (Poljakinja skoraj minuto) v skupnem seštevku.

V četrtek se bodo v Toblachu tekačice pomerile na 16 kilometrov v prostem slogu.

Rezultati šprinta

Toblach, šprint prosto (ž):

1. Petra Majdič (Slo) 2. Arianna Follis (Ita) 3. Magda Genuin (Ita) 4. Laure Barthelemy (Fra) 5. Kikkan Randall (ZDA) 6. Britta Norgren Johansson (Šve) ... 9. Vesna Fabjan (Slo)

Skupno Tour de Ski (po 5. tekmi od 8):

1. Justyna Kowalczyk (Pol) 1:05:08,0 2. Petra Majdič (Slo) + 39,1 3. Charlotte Kalla (Šve) 1:08,8 4. Arianna Follis (Ita) 1:09,5 5. Marianna Longa (Ita) 1:13,8 ... 42. Vesna Fabjan (Slo) 7:25,3

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano