Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
26. 3. 2012,
11.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tina Maze SZS Tomaž Lovše

Ponedeljek, 26. 3. 2012, 11.56

8 let

Lovše se letos ne bo pogajal

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik SZS Tomaž Lovše je resda znova "začinil" odnos krovne organizacije s taborom Tine Maze, a se hkrati tudi izločil iz neposrednih pogajanj.

Strokovni vodja alpskih disciplin Vlado Makuc bo predvidoma v torek tudi uradno seznanjen z višino proračuna, ki bo na voljo za novo sezono. Po dosedanjih signalih naj bi bila alpska malha približno tako težka kot v iztekajoči se sezoni, ko je proračun znašal 2,3 milijona evrov, od tega 1,2 milijona za funkcionalne stroške. Ker bodo ekipe zaradi poostrenih kriterijev po vsej verjetnosti manjše, to posledično pomeni, da utegnejo biti programi nekoliko bogatejši, odprto pa ostaja vprašanje obsega trenerskih zasedb. Le-te se pri samem vrhu ne bodo spreminjale, od števila tekmovalcev pa bo odvisno, koliko mož bo še ostalo v ekipah.

Makuc pa v zadnjih izdihljajih sezone ne bo prejel zgolj proračunskega obrisa, temveč skupaj z direktorico Smučarske zveze Slovenije Barbaro Kürner-Čad tudi pogajalski mandat v pogovorih s taborom Tine Maze. Vse od finale svetovnega pokala v Schladmingu, kjer obe strani nista našli niti skupnega jezika za snemanje oglasnega spota za Halti, tako da je morala ob Mitji Valenčiču naposled vskočiti še Ilka Štuhec, uradnih stikov ni bilo. Bolj pestro je bilo v zakulisju in pa na dobro znanem medijskem odru, kjer je zatišje oziroma neformalni pakt o nenapadanju prekinil predsednik zveze Tomaž Lovše. Slednji je v pogovoru za Dnevnik obudil spomin na znameniti petek v Kranjski Gori in se večkrat obregnil ob odnos Mazejeve do predsednik, zveze in pokroviteljev. Hkrati pa je dal prvi mož SZS vsem vpletenim tudi jasno vedeti, da se letos vsaj neposredno ne namerava vključiti v pogajanja. Vročo žogico je namreč po zagotovljenem proračunu podal odboru za alpsko smučanje, ki ga vodi Janez Dekleva, v praksi pa to pomeni, da bosta ključna pogajalca že omenjena Kürner-Čadova in Makuc. Slednji je na odboru že prejel tudi želena pogajalska izhodišča, po katerih bo prvi korak uskladitev predloga o pravilnika o pravicah in dolžnosti tekmovalk in tekmovalcev. Le-ta Mazejevi še naprej omogoča šampionski status, saj kot enega od kriterijev dodaja tudi odličje v skupnem seštevku svetovnega pokala, hkrati pa se vsaj v grobem dotika tudi finančnih obveznosti. Vseeno pa bodo za delovanje v prihodnje ključni členi individualne pogodbe, ki naj bi vse pravice in predvsem obveznosti letos opredeljevala bolj podrobno. Na Podutiški ulici naj bi na naslov Tininega odvetnika že poslali tudi pobudo za prvo srečanje, kdaj pa se bodo po vsej verjetnosti zelo živahna pogajanja tudi zares začela, pa še ni znano.

Ne spreglejte