Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
9. 1. 2017,
11.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Tina Maze Lindsey Vonn

Ponedeljek, 9. 1. 2017, 11.55

6 let, 7 mesecev

Lindsey Vonn kmalu v družbi Ilke Štuhec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Kot vse kaže, se bo ameriška smučarka Lindsey Vonn, ki se je na daljavo poslovila tudi od Tine Maze, po novi poškodbi v kratkem vrnila v karavano svetovnega pokala.

Lindsey Vonn: ob koncu tedna že na tekmi svetovnega pokala? | Foto: Sportida Lindsey Vonn: ob koncu tedna že na tekmi svetovnega pokala? Foto: Sportida

Potem ko se je Anna Veith po vrnitvi na Semmeringu predstavila tudi slovenskim gledalcem na Zlati lisici, se bo, kot vse kaže, v kratkem na tekme svetovnega pokala vrnila tudi Lindsey Vonn. Seznamu poškodb je 32-letna nekdanja prva dama belega cirkusa pred dvema mesecema dodala zlom nadlahtnice, a se je pretekli teden vrnila na sneg, opravila tudi superveleslalomski trening in prek socialnega omrežja Twitter napovedala prihod v Evropo.

Način njene vključitve v tekmovanja sicer ostaja negotov. Potem ko je pred slabim tednom šef ameriške reprezentance Patrick Riml dejal, da bi se lahko Vonnova pojavila na štartu tekem v Zauchenseeju, je smučarka zapisala, da "nima načrta, tako da so vse preostale informacije gola predvidevanja".

Zauschensee bo sicer ob koncu tedna gostil dvojni program ženskih tekem. V soboto bo na sporedu četrti smuk sezone, v nedeljo pa druga kombinacija. Gre torej za disciplini, v katerih svetovni pokal v novi sezoni pozna le eno zmagovalko – Ilko Štuhec.

"Lindsey? Sama sebi sem največja tekmica!"

Štajerka je namreč dobila vse tri smuke (dva v Lake Louisu in enega v Val d'Iseru) ter edino kombinacijo v Val d'Iseru. "Lindsey je seveda odlična smučarka, a se z njo nočem obremenjevati. Sama sebi sem največja tekmica," je pred časom dejala Ilka, ki je v zadnjih dveh tednih točke kot za stavo osvajala tudi v tehničnih disciplinah in je tako ob Federici Brignone edina smučarka sezone s točkami v vseh disciplinah. Razlika je le v tem, da jih je Italijanka zbrala 177, Štuhčeva pa že kar 539.

Ilka Štuhec je ob koncu tedna navduševala tudi v tehničnih disciplinah in osvojila svoje prve mariborske točke. | Foto: Sportida Ilka Štuhec je ob koncu tedna navduševala tudi v tehničnih disciplinah in osvojila svoje prve mariborske točke. Foto: Sportida

Marljivo jih je zbirala tudi na mariborski Zlati lisici, kjer je bila 10. v slalomu in 14. v veleslalomu. "Pred Zlato lisico nisem govorila o rezultatih. Želela sem prikazati le dobro smučanje. Bila sem hitra. Zdaj dokončno vem, da sem se sposobna kosati z najboljšimi v vseh disciplinah. Tudi samozavest se krepi. Želim ostati na tem valu, čaka pa me naporno nadaljevanje sezone s kar tremi hitrostnimi konci tedna," razmišlja trenutno peta smučarka skupnega seštevka svetovnega pokala.

Lindsey Vonn: Tina, srečno v novem poglavju!

Še pred napovedjo selitve v Evropo se je Vonnova, podobno kot številne tuje smučarke (Anna Veith, Maria Höfel-Riesch …), prek Twitterja odzvala na Črnjankino upokojitev. "Čestitke za izjemno kariero. Žal mi je, da odhajaš. Veliko sreče v naslednjem poglavju," je zapisala Američanka.
Ne spreglejte