Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
11. 4. 2017,
10.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Lindsey Vonn

Torek, 11. 4. 2017, 10.55

6 let, 6 mesecev

Lindsey Vonn in njen labodji spev z novim trenerjem

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Najboljša ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn se bo po eni najslabših sezon na olimpijsko zimo, ki utegne biti celo njena zadnja v karieri, pripravljala v družbi trenerjev Alexa Hödlmoserja in Chrisa Knighta.

Lindsey Vonn še ni rekla zadnje besede. | Foto: Getty Images Lindsey Vonn še ni rekla zadnje besede. Foto: Getty Images

Čeprav je v nedavno končani zimi slavila eno zmago, ob tem še trikrat stala na stopničkah za zmagovalke in ob zmagi Ilke Štuhec osvojila smukaški bron na svetovnem prvenstvu, pa je za Lindsey Vonn ena bolj ponesrečenih sezon. Če izvzamemo sezono 2013/14, v kateri je zaradi težav s kolenom nastopila na vsega štirih tekmah, je 411 točk, kolikor jih je osvojila, njen daleč najslabši dosežek v zadnjih trinajstih letih.

Velik del razlogov za umik s položaja smukaške kraljice se skriva v zlomu nadlahtnice tik pred začetkom sezone. Tudi na tekmah pa je pogosto delovala razglašeno in predvsem nestabilno. "Zmaga ali odstop," je pogosto razkrivala svoj tekmovalni recept in pri tem večkrat pristala v snegu, a na srečo brez novih hujših posledic.

Z novim trenerskim tandemom

Z mislijo na prvo zvezdnico, ki bo oktobra dopolnila 33 let, so v ameriški reprezentanci že izpeljali trenersko rokado. Avstrijec Alex Hödlmoser, ki je zadnje tri sezone deloval z moškimi smukači, se vrača v žensko ekipo. Zadolžen bo prav za Vonnovo, s katero pa bo še naprej delal tudi  Chris Knight.

Lindsey Vonn in Ingemar Stenmark imata skupaj 163 zmag v svetovnem pokalu. | Foto: Lindsey Vonn in Ingemar Stenmark imata skupaj 163 zmag v svetovnem pokalu.

Po mnenju reprezentančnega direktorja Patricka Rimla, ki je potrdil tudi selitev John McBrida v moško ekipo, gre za ukrep v luči olimpijskih iger v Pjongčangu, obenem pa tudi oporo Vonnovi pri lovu na rekord Ingemarja Stenmarka.

Zadnja sezona?

Legendarni Šved je v karieri dobil kar 86 tekem svetovnega pokala. Vonnova je trenutno pri številki 77. Da želi prevzeti Stenmarkov rekord, je v zadnjih dveh sezonah večkrat javno izpostavila. Obenem tudi ne skriva, da jo mikajo olimpijski izzivi v Južni Koreji. Odprto pa ostaja vprašanje dolžine njene kariere. Potem ko je izpustila igre v Sočiju 2014, je namreč dejala, da bo vztrajala vsaj do Pjongčanga. Utegne biti prihajajoča  sezona torej zadnja z Lindsey Vonn?

Ne spreglejte