Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 12. 2019,
13.57

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55

Natisni članek

Anna Swenn Larsson Wendy Holdener Petra Vlhova Mikaela Shiffrin Mikaela Shiffrin Klara Livk Neja Dvornik Maruša Ferk Meta Hrovat Ana Bucik Lienz slalom

Nedelja, 29. 12. 2019, 13.57

4 leta, 4 mesece

Lienz, slalom (ženske)

Shiffrinova znova nepremagljiva, Hrovatova deseta v Lienzu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,55
Meta Hrovat | Meta Hrovat je slalom v Lienzu končala na desetem mestu. | Foto Gulliver/Getty Images

Meta Hrovat je slalom v Lienzu končala na desetem mestu.

Foto: Gulliver/Getty Images

Najboljše alpske smučarke so v Lienzu v Avstriji opravile še s tretji slalom sezone svetovnega pokala. Od Slovenk se je v finale uvrstila le Meta Hrovat in v njem smučala suvereno, pridobila sedem mest in se veselila končnega desetega mesta. Tako kot prva dva slaloma v tej zime je tudi tega dobila Američanka Mikaela Shiffrin.

Meta Hrovat
Sportal Američanka Shiffrinova razred zase, Hrovatova najboljša Slovenka

Meta Hrovat je bila danes edina Slovenka s točkami, tekmo je končala na desetem mestu, dve sekundi in sedem desetink za zmagovalko. Američanki Shiffrinovi sta družbo na odru za zmagovalke delali Slovakinja Petra Vlhova (+ 0,61) in Švicarka Michele Gisin (+ 1,72). Zadnja je na tretje mesto napredovala po tem, ko je bila diskvalificirana njena rojakinja Wendy Holdener, ki je nepravilno prevozila drugo progo.

Mikaela Shiffrin je dobila vse tri slalome sezone. | Foto: Gulliver/Getty Images Mikaela Shiffrin je dobila vse tri slalome sezone. Foto: Gulliver/Getty Images

Najuspešnejša slalomistka v zgodovini

Shiffrinova je dobila vse tri slalome v sezoni, že včeraj je v Lienzu dobila tudi veleslalom ter se še utrdila v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala. Mlada Američanka je zdaj že pri 64 zmagah v svetovnem pokalu, stara pa ni niti še 25 let. S 43. slalomskimi zmagami je najuspešnejša tekmovalka v zgodovini. Šved Ingemar Stenmark, ki je kraljeval v osemdesetih, je zbral 40 slalomskih zmag. Avstrijka Marlies Schild kot najuspešnejša ženska slalomistka pa 35. STA

V prvem teku zadržana, v drugem pa …

"V prvem teku sem bila nekoliko zadržana, saj sem si želela dobrega slalomskega zaključka leta. V drugo pa se je zelo dobro izšlo! Stvari se počasi premikajo v pravo smer in upam, da bom v novem letu le še nadaljevala v tej smeri," je bila po tekmi zadovoljna v Lienzu naša najboljša smučarka, ki se je veselila prvih letošnjih slalomskih točk za svetovni pokal.

Preostale Slovenke zaključile v prvem teku

Maruša Ferk (40. mesto) in Ana Bucik (38. mesto) sta v prvi vožnji v cilj prišli za trideseterico in tekmo končali že po prvem teku. Ista usoda je doletela tudi Nejo Dvornik (51. mesto).

"Ta vikend zame ni bil uspešen, pričakovala sem precej več. Ni bilo tiste prave sproščenosti. Tekem je še ogromno, tako da so vse moje misli že v tem trenutku usmerjene v nadaljevanje sezone," je z glavo zmajevala Bucikova, razloga za veselje pa ni imela niti Ferkova: "Dve tretjini proge sem bila dobro na poti, v zadnji tretjini pa mi je padel tempo, tako da se znova ni izšlo za pričakovani finale. Sledi počitek in razmislek pred nadaljevanjem sezone."

Ana Bucik: Tekem je še ogromno, tako da so vse moje misli že v tem trenutku usmerjene v nadaljevanje sezone. | Foto: Sportida Ana Bucik: Tekem je še ogromno, tako da so vse moje misli že v tem trenutku usmerjene v nadaljevanje sezone. Foto: Sportida

Meta dobila potrditev, da sodi me elito

Naša najmlajša reprezentantka Neja Dvornik še nabira izkušnje, a tudi sama si je želela več: "Težko je. Velikokrat sem bila blizu najboljšim, a doslej se mi žal še ni izšlo. Počasi gradim in sestavljam to mojo zgodbo, prej ali slej se bo izšlo."  Trener Janez Slivnik je bil vesel predvsem prebujenja Mete Hrovat: "Meta? Super se je izšlo. Po dveh 'ničlah' je dobila potrditev, da sodi me elito. In to kljub dejstvu, da ni smučala na polno. Ostale žal niso smučale v skladu s svojimi sposobnostmi. Sodijo višje. Sledi kratek odmor, že 2. januarja pa nas čaka  nov trening in nato slalom v Zagreb."

Lienz, slalom:

 

Svetovni pokal:

Skupno (12):

 1. Mikaela Shiffrin (ZDA)      746

 2. Federica Brignone (Ita)     451

 3. Petra Vlhova (Slk)          413

 4. Viktoria Rebensburg (Nem)   329

 5. Michelle Gisin (Švi)        279

 6. Mina Fürst Holtmann (Nor)   271

 7. Marta Bassino (Ita)         269

 8. Wendy Holdener (Švi)        237

 9. Sofia Goggia (Ita)          225

  . Corinne Suter (Švi)         225

...

18. Meta Hrovat (Slo)           144

44. Ana Bucik (Slo)              65

55. Tina Robnik (Slo)            42

58. Ilka Štuhec (Slo)            35

91. Maruša Ferk (Slo)             5

...

Slalom (3):

 1. Mikaela Shiffrin (ZDA)      300

 2. Petra Vlhova (Slk)          160

 3. Michelle Gisin (Švi)        129

...

26. Meta Hrovat (Slo)            26

34. Ana Bucik (Slo)              12

...

Preberite še:

Ivica Kostelić
Sportal Saj ni res, pa je: Kostelić znova poškodovan
Sportal Emancipirana Lindsey spet dviga prah #video
Ne spreglejte