Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
9. 12. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Denis Šteharnik Katarina Lavtar Ana Drev Tina Robnik Ana Bucik Maruša Ferk

Petek, 9. 12. 2016, 8.00

6 let, 6 mesecev

Trener ženske smučarske reprezentance Denis Šteharnik

Lani jih je motiviral s Petrom Prevcem, zdaj ima Ilko Štuhec

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

"Odlični rezultati Ilke Štuhec so motivacijska injekcija tudi za dekleta v tehničnih disciplinah," iz Sestriera, kjer se bo ob koncu tedna nadaljevala sezona svetovnega pokala v veleslalomu in slalomu, sporoča glavni trener slovenske ženske reprezentance Denis Šteharnik.

Slovensko žensko smučanje ima po desetletju in pol zmagovalko, ki v osebni izkaznici nima zapisano "Tina Maze". | Foto: Guliverimage/Getty Images Slovensko žensko smučanje ima po desetletju in pol zmagovalko, ki v osebni izkaznici nima zapisano "Tina Maze". Foto: Guliverimage/Getty Images

Z dvema smukaškima zmagama in petim mestom v superveleslalomu v Lake Louisu je Ilka Štuhec vrgla rokavico ekipi za tehnični disciplini, ki se pripravlja na preizkušnji v Sestrieru.

"Vedno iščem motivacijo. Lani smo punce pogosto motivirali z rezultati skakalcev. Letos nas veseli, da smo že na začetku sezone navdih našli tudi v smučanju. To na vso ekipo vpliva zelo pozitivno. Scenarij veliko obeta. Verjamem, da lahko Ilka potegne voz naprej. Kako? Dekleta bodo smučala še bolj na robu. Za vrhunski rezultat je namreč treba tudi tvegati," poudarja Denis Šteharnik, glavni trener ženske reprezentance, ki je v tej vlogi vsaj formalno odgovoren tudi za Štuhčevo.

V senci Ane Drev naj bi preboj načrtovala Tina Robnik. | Foto: V senci Ane Drev naj bi preboj načrtovala Tina Robnik.

Veleslalomski dodatek

V praksi 26-letna Štajerka sicer večinoma deluje v okviru samostojne ekipe, a Šteharnik opozarja, da vendarle ne gre za povsem ločeni zgodbi. Pravi, da se je prav on dogovoril za sodelovanje njene ekipe z Avstrijci, poleg tega ji je zdaj zagotovili še trening v Italiji.

"Obžalujem le, da smo zaradi različnih usmeritev poleti večino trenirali ločeno. Ilka je bila v Čilu, mi v Argentini. Zdaj bo povezovanja že več. Ilka se bo recimo že v Courchevelu priključila ekipi. Videli bomo, kakšen je njen veleslalomski napredek," pravi Šteharnik, ki je predstave Štuhčeve sicer spremljal v Sestrieru, kamor se je preostali del reprezentance naselil takoj po tekmah v Killingtonu.

Tina Robnik – slovenski adut iz druge vrste Trener Šteharnik (levo) upa, da bo z dekleti tik pred novim letom vadil tudi v Mariboru. | Foto: Trener Šteharnik (levo) upa, da bo z dekleti tik pred novim letom vadil tudi v Mariboru.

"Pogoji za delo so odlični, obenem pa je trening tudi cenovno ugoden. Plačujemo namreč le namestitev. Punce so hitro premagale tudi časovno razliko, ujele evropski ritem in zdaj delujejo tako, da okrog 12. ure kipijo od energije," pravi glavni trener ženske reprezentance, ki bo v sobotnem veleslalomu stavil na Ano Drev, Katarino Lavtar, Tino Robnik in Ano Bucik, medtem ko pa se bo v slalomu zadnji pridružila še Maruša Ferk.

Od vseh deklet pričakuje napredek v primerjavi s predhodnimi tekmami, kar pomeni, da bi lahko Drevova v veleslalomu napadla stopničke, Bucikova v slalomu deseterico, Ferkova pa petnajsterico. V slovenskem taboru računajo tudi na prve točke Lavtarjeve, ki naj bi prebrodila jesensko krizo, medtem ko pa je tihi veleslalomski adut iz druge vrste Tina Robnik.

Mlada veleslalomistka, ki je bila v Söldnu 19., v Killingtonu pa je po obetavnem začetku odstopila, je namreč na treningih z rojakinjami, Italijankami, Švedinjami in Norvežankami že kazala zavidljivo raven smučanja, zato tudi Šteharnik napoveduje preboj. "Zadnje vožnje na treningu so resnično zadovoljive. Tudi tekmovalni trend je pravi," dodaja glavni trener.

Svetovni pokal (ž), Sestriere
Sobota (10.30/13.30): veleslalom (Drev, Robnik, Bucik, Lavtar)
Nedelja (10.30/13.30): slalom (Bucik, Ferk)
Ne spreglejte