Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 1. 2020,
16.43

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Anamarija Lampič Anamarija Lampič tek na smučeh

Sreda, 22. 1. 2020, 16.43

4 leta, 3 mesece

Tek na smučeh

Lampičeva v zaključek sezone kot najboljša sprinterka sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Anamarija Lampič | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Anamarija Lampič v zaključek sezone svetovnega pokala smučarskem teku vstopa kot najboljša sprinterka sveta. Konec tedna bodo tekme v Oberstdorfu, v soboto skiatlon, v nedeljo pa sprinterske preizkušnje.

Vodja slovenske ekipe v smučarskem teku Nejc Brodar je na novinarski konferenci povedal, da bodo konec naslednjega tedna nastopili Lampičeva, Vesna in Katja Višnar ter Miha Šimenc, Janez in Luka Markun. Brodar pričakuje štiri dobitnike točk svetovnega pokala, pri dekletih finalni nastop, pri fantih pa polfinale.

Konec prejšnjega tedna preizkušnjah na razdaljah v klasični tehniki v Novem Mestu na Češkem slovenska vrsta ni nastopila. Večina je bila na pripravah v Ramsauu, kjer so imeli, kot so povedali na novinarski konferenci, v slabem tednu dni odlične pogoje za vadbo.

Anamarija Lampič | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Lampičeva že komaj čaka

"Nemški Oberstdorf bo prihodnje leto prizorišče svetovnega prvenstva. Tekem, ki bodo nekakšna generalka pred največjim tekmovanjem naslednje zime, se že zelo veselim. Tudi zaradi forme, v kateri sem. Pravzaprav lahko rečem, da sem si vedno želela, da bi bila na prvem mestu v seštevku svetovnega pokala. Upam, da bo tako tudi na koncu sezone," je povedala Lampičeva.

Tekme v Oberstdorfu bodo zadnje v tem delu Evrope v tej sezoni, nato pa bodo po premoru za državna prvenstva tekmovali le še v Skandinaviji in v Severni Ameriki, kanadski Canmore bo med 20.in 22. marcem prizorišče zaključka sezone.

Miha Šimenc je priznal, da ga čaka še en preskok, da nastopi v finalu svetovnega pokala. Zaveda pa se, da ga za to verjetno čaka še kar nekaj dela. Janez Lampič pa upam, da se bo čim prej priključil zadnjim dosežkom Šimenca.

Vesna Fabjan | Foto: Sportida Foto: Sportida

Vesna Fabjan obležala po novoletni turneji

"Po novoletni turneji sem obležala in do Dresdna naredila le dva treninga na smučeh. Potem sem bila na pripravah v Planici. Vem, da nihče ne pričakuje veliko od mene. Zato bom nastopila sproščeno, rezultati Lampičeve in ostalih pa so lep dokaz, da v ekipi dobro delamo," pa je povedala Fabjanova, bronasta na olimpijskih igrah 2014 v Sočiju.

Ne spreglejte