Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2020,
9.03

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Federica Brignone slalom superveleslalom alpska kombinacija La Thuile Ilka Štuhec Ilka Štuhec Maruša Ferk

Nedelja, 1. 3. 2020, 9.03

4 leta, 2 meseca

La Thuile, alpska kombinacija (ženske)

Alpska kombinacija je odpovedana, Brignonejeva že lastnica malega globusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Federica Brignone | Današnja tekma v alpski kombinaciji je zaradi močnega sneženja odpovedana, kar pomeni, da si je Italijanka Federica Brignone že zagotovila mali kristalni globus v tej disciplini.  | Foto Getty Images

Današnja tekma v alpski kombinaciji je zaradi močnega sneženja odpovedana, kar pomeni, da si je Italijanka Federica Brignone že zagotovila mali kristalni globus v tej disciplini.

Foto: Getty Images

Zaradi premočnega sneženja je Mednarodna smučarska zveza odpovedala za danes predvideno kombinacijo za svetovni pokal alpskih smučark v italijanskem kraju La Thuile, saj organizatorji niso mogli odstraniti velikih količin snega. Fis je v sporočilu še dodala, da odpovedanega tekmovanja ne bodo nadomeščali. Glede na to, da alpska kombinacija ni na sporedu finala v Cortini d'Ampezzo to pomeni, da je Italijanka Federica Brignone, ki je dobila obe kombinacijski tekmi v tej zimi, že zmagovalka kombinacijskega seštevka in lastnica malega kristalnega globusa. Maruša Ferk je ob koncu zasedla 12. mesto.

Ilka Štuhec
Sportal Nina Ortlieb do krstne zmage, Ilka znova preskromno #foto

Federica Brignone ima v skupnem seštevku alpske kombinacije po dveh zmagah na svojem računu 200 točk, drugouvrščena Švicarka Wendy Holdener pa 125. Na 3. mestu alpske kombinacije je presenetljivo pristala Čehinja Ester Ledecka, po svoji primarni specialnosti deskarka, ki pa je letos dokazala, da ji tudi slalom ni tuj.

Brignonejeva je ob odsotnosti Američanke Mikaele Shiffrin, ki se je zaradi smrti očeta do nadaljnjega povsem umaknila iz snežne karavane, prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Italijanka se bori še za dva mala kristalna globusa, v veleslalomu (s 407 točkami vodi pred Petro Vlhovo, ki jih je zbrala 333) in superveleslalomu (s 341 točkami zaostaja le za Corinne Suter, ki jih ima 360).

Maruša Ferk je sezono alpske kombinacije sklenila na skupno 12. mestu.  | Foto: Getty Images Maruša Ferk je sezono alpske kombinacije sklenila na skupno 12. mestu. Foto: Getty Images

Danes bi na tekmi alpske kombinacije morali nastopiti tudi dve Slovenki, Ilka Štuhec in Maruša Ferk, ki je sezono alpske kombinacije s 40 točkami končala na 12. mestu. Točke si je zagotovila na drugi tekmi alpske kombinacije, 23. februarja v Crans Montani, kjer je s šestim mestom zabeležila izid sezone.

Obolela Štuhčeva je takrat tekmo izpustila, medtem ko je na prvi tekmi alpske kombinacije v tej zimi odstopila. V alpski kombinaciji je njen račun ostal prazen.

Na ženskem koledarju so pred finalom sezone v italijanskih Dolomitih v Cortini d'Ampezzo le še tri tekme v Areju, potem ko sta slalom in veleslalom v Ofterschwangu v Nemčiji odpadla zaradi pomanjkanja snega. Krovna zveza za zdaj še ni sporočila, ali bo Ofterschwang skušala nadomestiti.

Na Švedskem se 12., 13. in 14. marca obeta trojni tekmovalni spored s paralelnim slalomom ter s specialnima nočnim veleslalomom pod žarometi in slalomom.

Finale sezone v Cortini za zdaj ostaja na koledarju. Vodilni veleslalomist zime Žan Kranjec ima kot 14. v skupnem seštevku 425 točk. S 500 osvojenimi točkami bo dobil dovoljenje za nastop na vseh štirih posamičnih disciplinah finala (smuk, superveleslalom, veleslalom, slalom). Štefan Hadalin je 20. v seštevku slaloma, na finalu lahko v posamezni disciplini nastopi najboljših 25.

Meta Hrovat kot deveta najboljša ter Tina Robnik kot 15. sta si zagotovili nastop na finalnem veleslalomu, Hrovatova je 23. v seštevku slaloma, Ana Bucik pa tik pod mejo finala v obeh disciplinah.

Ilka Štuhec si je nastop zagotovila v kraljevski disciplini kot 14. smukačica zime, medtem ko je v superveleslalomu ostala brez nastopa na 28. mestu.

Preberite še:

Vincent Kriechmayr
Sportal Avstrijci proslavljajo, Kilde po padcu izgubil rdečo majico
Meta Hrovat
Sportal Ženskih tekem iz Ofterschwanga ne bodo nadomestili
Ana Bucik
Sportal Ana Bucik zaostala le za Francozinjo
Ne spreglejte