Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 11. 2012,
9.35

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kuusamo stopničke

Petek, 30. 11. 2012, 9.35

8 let, 1 mesec

Kuusamo: slovenski orli poleteli do tretjega mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Kuusamu so na ekipni tekmi v smučarskih skokih slovenski smučarji skakalci poleteli na tretje mesto in poskrbeli za novo veselje med zvestimi navijači.

Od naših mušketirjev se je v prvi seriji najprej po skakalnici spustil Robert Kranjec, ki je dosegel solidnih 128 metrov in med enajstimi reprezentancami pristal na petem mestu. Nato so naši orli razprostrli krila in poleteli proti nebu ter ob polovici tekmovanja zasedli vrh razpredelnice.

Navijače je najprej razveselil 23-letni Jurij Tepeš, ki mu je v drugi skupini s 131,5 metri v neugodnih razmerah uspel odličen skok. Še boljši je bil v tretji skupni vsega 19-letni Jaka Hvala s 138 metri. Hvala je bil sicer tudi junak četrtkovih kvalifikacij za sobotno posamično tekmo, saj je s 145 metri postavil najdaljšo daljavo dneva. Kot zadnji je skočil 20-letni Peter Prevc in s 137,5 metri postavil piko na i odlični prvi seriji slovenskih reprezentantov.

Druga serija se je začela manj vzpodbudno, saj je Kranjec doskočil že pri 104,5 metrih in sanje o prvem mestu so izpuhtele, še vedno pa so bile v dosegu stopničke. Tepeš je namreč tudi v drugem skoku obdržal dober občutek, ki ga je ponesel do 128,5 metrov, Hvala pa je pred odločilnim skokom z izjemnimi 137,5 metri vrnil optimizem v naše vrste. Prevc je za zaključek poskrbel za rutiniran skok s 135,5 metri in slovensko veselje ob končnem tretjem mestu se je lahko začelo.

"Rezerve imamo"

"Današnja tekma je bila zelo zanimiva. Po prvi seriji nam je odlično kazalo, vendar škoda drugega ponesrečenega skoka Roberta, vendar to so skoki in napake se dogajajo. Sem vesel, da so se ostali fantje zbrali in smo na koncu premagali tudi Norvežane. Če hočeš obdržati prvo mesto, morajo vsi štirje skakalci dobro nastopiti. Rezerve imamo. Tretje mesto je super rezultat. Nameravali smo morda nekoliko več trenirati na veliki skakalnici, vendar nismo imeli možnosti. Dobre priprave smo opravil na začetku sezone," je po tekmi dejal glavni trener Goran Janus.

Ne spreglejte