Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
5. 7. 2012,
13.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 5. 7. 2012, 13.05

7 let, 12 mesecev

Kranjec: "Pri Tini Maze se ni varčevalo, mi pa …"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Neizpolnjevanje pogodb je bila že v enakem obdobju lani pereča tema pri smučarskih skakalcih. Tudi letos še niso dobili vseh obveznosti za nazaj, a jim obljubljajo, da bo prihodnja sreda tisti datum.

Na Smučarski zvezi Slovenije je bila za danes sklicana novinarska konferenca pred tekmama celinskega pokala, ki bosta v soboto (10.00) in v nedeljo (9.30) v Kranju, vendar sta bili v ospredju dve tematiki – neizpolnjene pogodbenih obveznosti do skakalcev in oprijeti skakalni dresi.

Predsednik odbora in zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič je nekoliko pomiril skakalce, da bo država denar namenjen SZS izplačala v začetku prihodnjega tedna in iz tega naslova naj bi imeli nato skakalci vse finančne obveznosti poravnane. "Kar se odbora za skoke tiče, lahko rečem, da smo pripravili vse programe, da bodo lahko fantje in dekleta uspešno nastopali v prihodnji sezoni. Do fantov imamo še dolg iz pretekle sezone. Po rebalansu bo vlada v ponedeljek denar nakazala SZS in v torek, najkasneje v sredo bodo dobili skakalci denar na svoj račun," je dejal Jasnič.

Razumljivo pa je, da skakalci niso še povsem mirni. Dokler ne bodo videli denarja na računu, ne želijo verjetni nobenemu. Lani so odločno stopili skupaj kot ekipa in se odločili, da dokler ne bodo imeli podpisanih pogodb za novo sezono in poravnanih obveznosti za preteklo tekmovalno obdobje, ne bodo nastopali v dresih s prišitimi pokrovitelji.

Naš najboljši skakalec minule zime Robert Kranjec je upravičeno v tem trenutku nejevoljen, kar se financ tiče, saj ni dobil še praktično nič s strani SZS in osebnih pokroviteljev. "Plačali so mi 5-6 odstotkov od tega, kar bi mi morali. Tudi od osebnega sponzorja nisem dobil nič, čeprav sem šel tudi v Romunijo na skoke na njegovo željo. Na sestanku sem že bil s svojim odvetnikom. Vse smo se zmenili, vendar nič od tega. Če v sredo ne bo denarja, bomo s fanti primorani narediti kakšen korak. Verjetno bomo dali sponzorje dol z dresov. Težava pri nas bo toliko časa, dokler nordijci ne bomo imeli svojega računa. Dokler bo račun skupen z ostalimi, bodo težave. Tina Maze ima podpisano v naprej pogodbo za dve leti - 240.000 evrov na sezono. Podpisala jo je v velikem slogu v priznani gostilni. Pri njej se ni varčevalo. Mi pa … Že Franci Petek mi je dejal, naj samo dobro skačem in bo vse prišlo samo po sebi. To poslušam že pet let. Jaz moram plačati davek, ko izdam račun. Vendar nisem dobil še nič za izdani račun. A davkarijo to ne zanima," je na finančne težave, ki jih imajo slovenski skakalci, poudaril Kranjec in upa, da se bo prihodnji teden res vse uredilo, kot se mora.

Ne spreglejte