Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
10. 11. 2016,
9.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

3

Natisni članek

koleno operacija Robert Kranjec

Četrtek, 10. 11. 2016, 9.15

6 let, 6 mesecev

Kranjec po operaciji razmišlja o novem tatuju

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,83

3

Slovenski skakalec Robert Kranjec si je v začetku oktobra v Klingenthalu poškodoval koleno. Preiskave so pokazale, da je operacija neizbežna. Kranjca so v sredo operirali, z mislimi pa je že pri rehabilitaciji.

Na suhem treningu pred zadnjo tekmo poletnega grand prixa v Klingenthalu si je Robert Kranjec pri igri z žogo poškodoval koleno.

Čeprav je od takrat normalno treniral, so se težave pojavile pri daljših skokih na treningih. Noge niso zdržale in kar nekajkrat je s hrbtom podrsal po tleh, ko se je peljal v iztek skakalnice.

To je bil znak, da njegovo koleno ne deluje tako, kot bi moralo. Po pregledu z magnetno resonanco so ugotovili, da ima strgane križne vezi.

Operacija je bila neizbežna, če je želel nadaljevati kariero, saj bi bile v nasprotnem primeru ob morebitnem padcu na snegu posledice lahko zelo hude.

"Ne spomnim se skoraj ničesar, ker sem med operacijo občasno zaspal"

Pred njim je daljša rehabilitacija. Se bo na skakalnice vrnil konec maja prihodnje leto? | Foto: Vid Ponikvar Pred njim je daljša rehabilitacija. Se bo na skakalnice vrnil konec maja prihodnje leto? Foto: Vid Ponikvar V sredo se je odpravil na ortopedsko kliniko v Ljubljani, kjer ga je operiral dr. Klemen Stražar. Na pregledu je bil tudi v Valdoltri, a se je za Stražarja odločil, ker ga je pregledal že na olimpijskih igrah v Sočiju 2014, rehabilitacijski čas pa naj bi bil po njegovi operaciji krajši.

"Danes sem bil na ortopediji v Ljubljani, kjer so me operirali. Operacija je trajala približno uro in pol. Ne spomnim se skoraj ničesar, ker sem med operacijo občasno zaspal," je kmalu po operaciji sporočil Kranjec in nadaljeval: "Trenutno se počutim dobro. Od popka dol za zdaj še nič ne čutim. Zdaj je idealni čas, da si dam na nogo kak nov tatu."

Pred njim je zdaj obdobje, v katerem bo moral biti potrpežljiv, saj tovrstna poškodba zahteva posebno rehabilitacijo. Zaveda se, da dogodkov ne bo smel prehitevati, zato je z mislimi že pri olimpijski sezoni, do katere bo imel dovolj časa za priprave.

Najverjetneje bo lahko začel spet skakati konec maja. "Januarja bi rad začel trenirati, vendar ne bom skakal. Motivacijo imam. Morda bom imel za olimpijsko sezono posebno energijo," je pred operacijo za Sportal povedal Kranjec, ki že razmišlja o olimpijskih igrah v Pjongčangu 2018.

Ne spreglejte