Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 9. 2012,
20.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 19. 9. 2012, 20.40

8 let

Kranjec dočakal Planico, zdaj čaka na odločitev FIS

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nedolgo nazaj se je Robert Kranjec še spraševal, ali bo v svoji karieri sploh skočil na novi Bloudkovi velikanki. Zdaj je dobil odgovor. Čaka pa tudi odgovor vodilnih na FIS glede skakalnih dresov.

Skupaj z reprezentančnimi kolegi si je Robert Kranjec v torek ogledal novi skakalnici v Planici, ki bosta vsak čas dobili tudi zeleno luč, da se bodo po njej lahko spustili skakalci.

"Mislim sem, da bo prej konec moje kariere, kot da bom skočil na novi skakalnici. Dočakal bom to. Tega sem zelo vesel. Velika skakalnica bo ogromna pridobitev, saj nam bo privarčevala številne poti v tujino. Tik pred zimo so skakalnice zaprte, mi pa smo v preteklosti čakali tudi po mesec dni, da bi kje zapadel sneg. Zdaj bomo lahko v Planici skakali na keramiki. Dobrodošla bo tudi v primeru, ko boš ob slabši formi želel dvigniti raven skokov. Tudi mlajše generacije bodo veliko pridobile," je ob pogledu na novi skakalnici v Planici dejal Kranjec.

Prvič naj bi ju preizkusili 14. oktobra. Manjšo bo krstil Primož Peterka, na večji pa se bo tisti dan 40 najboljših slovenskih skakalcev pomerilo za naslov državnega prvaka.

Slovenski skakalci so se prejšnji teden pripravljali v Predazzu, kjer bo v novi sezoni svetovno prvenstvo. Znano je, da je imel naš najboljši skakalec minule zime nekaj težav z novimi oprijetimi dresi, a se je na njih nekako privadil, čeprav ne še popolnoma. Vendar na Mednarodni smučarski organizaciji FIS še vedno niso rekli zadnje besede glede novih dresov. Obstaja namreč možnost, da bodo 6. oktobra na skupščini sprejeli odločitev, da se bo skakalcem povečal obseg dresov iz 0 na 3 cm – lani je bila zgornja meja pri 6 cm. "V Predazzu je bila forma na pravi ravni. Skoki so konstantni, vendar niso tisto, kar bi rad. V Kranju sem v torek testiral dres. Mešano na žaru je vse skupaj. Za pravila o dresih moramo tudi še počakati, kaj se bodo odločili na FIS. V kolikor bodo sprejeli odločitev o dodatnih 3 cm obsega pri dresih, ne bo za nas predstavljalo nobeno težavo. Zelo podobno bo oprijetim, le bolj udobno bo. Dres se bo lahko malce bolj raztegnil. To bo dobrodošlo, da ga ne bo treba nenehno ožati. Ne bo strahu, ali se bo raztegnil ob skoku ali ne. Občutek pa še vedno ne bo podoben tistemu iz preteklih sezon," o noviteti, ki je poleti burila največ duhov, razglablja Kranjec.

Za ta konec tedna je imel sprva v načrtu tek na letalnico bratov Gorišek (Red Bull 400 race), vendar je z ekipo odpotoval v Kazahstan, kjer bosta ta konec tedna v Almatiju novi tekmi za poletni grand prix: "V tem trenutku je pomembno, da se počutim dobro in sem kondicijsko pripravljen. Zima je pa tako ali tako druga zgodba."

Ne spreglejte