Košir se vrača v reprezentanco

Obetavni slovenski deskar na snegu Žan Košir, ki so mu aprila operirali hrbet, se vrača na reprezentančne treninge.

1 / 2

Foto: Simon Plestenjak , FIS

2 / 2

Foto: Simon Plestenjak , FIS

Sotekmovalcem se bo priključil konec tedna na treningu na Kaprunu, kdaj pa se bo vrnil na tekme svetovnega pokala, pa za zdaj še ne ve. Če bo imel podporo panožne zveze, vrnitev načrtuje za konec koledarskega leta.

"Ne glede na vse, formo načrtujem za februar in olimpijske igre v Vancouvru," meni Tržičan, ki je zelo zadovoljen s prvimi letošnjimi snežnimi treningi. Z njimi je začel na Kaprunu, nadaljeval na Mölltalu, zaradi nestabilnih vremenskih razmer pa je skupaj s Sigijem Grabnerjem, lanskim zmagovalcem svetovnega pokala, odpotoval čez "lužo" v Copper Mountain. Desetdnevne priprave je tako kot rehabilitacijo in kondicijske priprave financiral Grabner oziroma njegova tovarniška ekipa SG pro team, katere član je tudi Košir.

Na tekme pripravljen čez mesec dni "Prvi stik s snegom je pokazal, da sem ohranil vse potrebne občutke in tehniko, toda moje telo je sposobno prenašati le srednje zahtevne obremenitve. V ZDA sem prvič po osmih mesecih treniral tudi na progi. Tako sem že prvo vožnjo odpeljal napadalno in bil v konkurenci Švicarjev ter Američanov, ki so prav tako vadili tukaj, med hitrejšimi. Seveda je moje število voženj trenutno še zelo omejeno, tako da za vrnitev na tekmovališča potrebujem vsaj še mesec uspešnih priprav. Na tekmi je potrebno odpeljati deset kakovostnih voženj, jaz trenutno lahko odpeljem le dve," je dejal Košir.

Naslednja tekma alpskega dela svetovnega pokala bo 6. decembra v Limone Piemonteju, kjer bo na sporedu prvi letošnji paralelni veleslalom. Koširja v Italiji zagotovo še ne bo, zato pa se zna zgoditi, da bo 17. decembra nastopil v Telluridu v ZDA.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano