Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
17. 4. 2008,
14.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 17. 4. 2008, 14.34

8 let

Košir le gasilec, ne pa tudi rešitelj

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čas teče, pokrovitelji alpskih reprezentanc odhajajo, proračunska malha pa še kar čaka na moža, ki bi jo začel polniti. V vodstvu Smučarske zveze Slovenije iščejo rešitev.

Druga polovica aprila. Čas, v katerem bi morali biti v normalnih razmerah podpisane pogodbe z vsaj glavnimi pokrovitelji, oblikovan proračun, pripravljen program dela, zgrajena trenerska piramida in sklenjeni dogovori z vsemi opremljevalci. Slovenska slika? Alpski smučarski sklad že lep čas nima generalnega pokrovitelja, po končani sezoni pa sta odkorakala še dva zlata pokrovitelja (HiT in Telekom Slovenije). Športni direktor kljub hudim likvidnostnim težavam in dolgovom vztraja pri tezi, da je za nadaljevanje uspešnega dela treba zbrati dobra dva milijona evrov. Nezadovoljni so tudi opremljevalci, ki od vodstva zveze zahtevajo pojasnila. Za nameček si mnogi akterji smučarske in skakalne zgodbe v pravi medijski bitki z vodilnimi možmi Smučarske zveze Slovenije podajajo žogico odgovornosti za nastalo finančno krizo, ki pa – po načelu disperzije odgovornosti – ne najde pravega lastnika.

Vodstvo zveze je sicer pripravilo predlog nove strukture, medtem pa se je predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Anton Ribnikar zavzel za rešilno bilko, ki jo pooseblja nekdanji smučarski šampion Jure Košir. Nad vrnitvijo nekdanjega slalomskega mojstra, ki je tudi po tekmovalni upokojitvi ostal tesno povezan z alpskim smučanjem, je navdušenje pokazal že podpredsednik SZS Tone Vogrinec, zato so mnogi idejo o Koširju kot novem poslovnem direktorju pretvorili v dejstvo. "Govorice, da sem se s komerkoli dogovoril o prevzemu vloge poslovnega direktorja, so daleč od resnice. Drži pa, da sem vodstvu zveze ponudil pomoč, predvsem pri vprašanjih, povezanih z opremljevalci. Ocenjujem namreč, da je treba na tem področju poiskati rešitve in pomagati tekmovalcem in tekmovalkam do ustrezne in predvsem kakovostne opreme. To je vse. Kako pa bo naprej, bo odvisno od delovanja zveze," odgovarja Košir, ki je poslovno tesno povezan tako s HiT-om kot tudi z Rossignolom.

Sicer pa ni skrivnost, da Košir kot menedžer skrbi za zajetno skupino slovenskih smučarjev, v kateri so Andrej Jerman, Ilka Štuhec, Rok Perko, Andrej Šporn in Matic Skube, zato je njegovo vključevanje v problematiko še toliko bolj razumljivo. "Priznam, da je moje angažiranje povezano tudi s sodelovanjem s tekmi tekmovalci. Ni mi vseeno, v kakršnih pogojih delajo," pravi Košir, ki je tudi sam spoznal, da je vrag očitno vzel šalo.

Novo epizodo smučarske nadaljevanke lahko verjetno pričakujemo že v ponedeljek, ko bo zasedal alpski odbor, vprašanje pa je, kako bo ravnal Košir, če se bo kriza še poglobila. Ima v primeru črnega scenarija pripravljeno rezervno rešitev in "osamosvojitev" dela ekipe, ki bi nato vadila s tujimi reprezentancami? "O črnem scenariju res ni bi rad razmišljal. Dejstvo pa je, da bom skušal po najboljših močeh pomagati tekmovalcem," je pogovor sklenil poslovnež, ki je v minulih dveh sezonah nadvse uspešno pomagal tudi jeseniških hokejistom.

Ne spreglejte