Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 3. 2016,
21.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Boštjan Kline Aleksander Aamodt Kilde superveleslalom Kvitfjell

Sobota, 12. 3. 2016, 21.45

8 let

Klinetu se nastop ni posrečil, Jansrud prehitel legendarnega Hermanna Maierja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V Kvitfjellu je superveleslalom za svetovni pokal dobil domačin Kjetil Jansrud, odločitev o malem kristalnem globusu pa je prestavljena na zadnjo tekmo. Trije Slovenci do točk.

Norvežan Kjetil Jansrud je zmagovalec predzadnjega superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Kvitfjellu, kjer si je veselil četrte zmage in prehitel legendarnega Avstrijca Hermanna Maierja, ki je tu zmagal trikrat.

Točke so na sedmem moškem superveleslalomu v tej sezoni osvojili trije Slovenci, Boštjan Kline je bil 26., Martin Čater 27. in Klemen Kosi 28. Rok Perko je na drugi tekmi po vrnitvi po poškodbi odstopil.

Drugo mesto je pripadlo Avstrijcu Vincentu Kriechmayerju, ki je zaostal 17 stotink sekunde, tretje mesto je osvojil Italijan Dominik Paris z zaostankom 32 stotink sekunde. Jansrud je vpisal še peto zmago v Kvitfjellu ter 14. v svetovnem pokalu. Skupno ima v tej sezoni že štiri zmage, prvo superveleslalomsko. V superveleslalomu je v Kvitfjellu slavil tudi lani in predlani. Sicer pa ima skupno že šest superveleslalomskih zmag v svetovnem pokalu.

Odločitev o malem kristalnem globusu prestavljena

Jansrud je pred sklepnim dejanjem sezone prihodnji teden v St. Moritzu napovedal, da je resen kandidat za osvojitev malega kristalnega globusa v superveleslalomskem seštevku. Teoretične možnosti za osvojitev malega globusa v tej disciplini ima kar pet smučarjev, v posebnem seštevku discipline vodi Norvežan Aleksander Aamodt Kilde (335 točk), 25 točk manj ima rojak Aksel Lund Svindal, ki je zaradi poškodbe kolena že končal sezono, Avstrijec Vincent Kriechmayr zaostaja 37 točk, Jansrud 40, Američan Andrew Weibrecht in Švicar Carlo Janka pa zaostajata 91 in 92 točk.

V skupnem seštevku svetovnega pokala si je Avstrijec Marcel Hirscher dejansko že zagotovil veliki kristalni globus, do konca so le še štiri tekme, Marcel Hirscher, ki sicer na Norveškem ni nastopil, pa pred Norvežanom Henrikom Kristoffersenom, ta je prav tako izpustil Kvitfjell, vodi prevelikih 353 točk.

Od članov slovenske moške ekipe bo na sklepnem dejanju sezone, finalu v St. Moritzu, nastopil le Boštjan Kline v smuku in superveleslalomu, s trenutno 18. mestom v smukaškem seštevku in 14. mestom v superveleslalomskem seštevku.

Ne spreglejte