Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
16.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Poljska grand prix Anže Lanišek Anže Lanišek Anže Semenič Robert Kranjec Jurij Tepeš Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc Klemens Muranka

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 16.30

6 let, 6 mesecev

Wisla bo gostila prvi Grand Prix sezone

Klemens Muranka z dvojno zmago presenetil tudi sebe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Klemens Muranka | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Konec tedna je bil zame res uspešen. Vedel sem, da sem v dobri formi, a nisem pričakoval, da se bo izšlo tako dobro," je po dvojni zmagi na celinskem pokalu v Kranju dejal Klemens Muranka. Poljaka resnejši preizkus čaka konec tedna v domači Wisli, kjer bo prvi tekmi kakovostnejšega tekmovanja - poletne velike nagrade - nastopila močnejša poljska zasedba.

Kranj je bil v petek in soboto tradicionalno uvodno prizorišče celinskega pokala. Z najbolj širokim nasmeškom ga je zapustil Klemens Muranka, ki je zmagal tako na petkovi večerni kot sobotni dopoldanski tekmi pod Šmarjetno goro. Kot je povedal za poljske medije, je z rezultatoma presenetil še samega sebe. "Konec tedna je bil zame res uspešen. Še preden sem se odpravil na tekmovanje, sem vedel, da je moja forma na visoki ravni, a kaj takega nisem pričakoval," se je smejalo 22-letniku, ki je v petek drugega Mirana Zupančiča prehitel za dve točki, v soboto pa bil bolj suveren in najbližjega zasledovalca Roka Justina ugnal za več kot deset točk.

"Moji skoki so bili dobri in dolgi, rad imam to skakalnico. Moja motivacija je po zadnjih uspehih še večja, čutim, da gredo stvari v pravo smer," pred selitvijo v domovino še razmišlja Muranka, sicer član poljske B-ekipe, ki vadi pod taktirko nekdanjega skakalca Radeka Židka.

Selitev na Poljsko

Drugokakovostni celinski pokal se bo nadaljeval 18. avgusta v poljskem Szczyrku, a že konec tedna bodo zmagovalci pokala narodov v lanski zimski sezoni Poljaki nastopali pred domačim občinstvom. Wisla bo gostila tekmovanje najvišje ravni sezone, uvodni Grand Prix, na katerem bo tudi bolj jasno, kam v svetovnem vrhu spada Murankov rezultat iz Kranja.

Konec tedna bo na veliki nagradi v Wisli skakal tudi drugi mož zadnje zime Kamil Stoch. | Foto: Reuters Konec tedna bo na veliki nagradi v Wisli skakal tudi drugi mož zadnje zime Kamil Stoch. Foto: Reuters

Pred domačimi gledalci z najkakovostnejšo zasedbo

Na poletni veliki nagradi bodo, za razliko od celinskega pokala v Kranju, kjer so Poljaki skakali z B- in C-ekipo, nastopili z najkakovostnejšo zasedbo.

Trener prve ekipe Stefan Horngacher bo lahko računal na najboljše varovance v lanski sezoni. Za posamično tekmo so prijavljeni Kamil Stoch, Maciej Kot, Piotr Žila, David Kubacki, Stefan Hula, Jakub Wolny, Jan Ziobro, Krzysztof Mietus, Klemens Muranka, Aleksander Zniszczol in Pavel Wasek.

Petek bo namenjen ekipni preizkušnji, sobota posamični.


Kaj pravijo o poletnih pripravah:


Peter Prevc je tekmovalni ritem okusil v petek, ko je pristal na četrtem mestu. Predvideno je, da konec tedna vanj skočijo tudi preostali člani A-ekipe. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Peter Prevc je tekmovalni ritem okusil v petek, ko je pristal na četrtem mestu. Predvideno je, da konec tedna vanj skočijo tudi preostali člani A-ekipe. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po Petru tudi preostali iz A-ekipe

Slovenci so v Kranju na dveh tekmah poskrbeli za tri mesta na zmagovalnem odru. V petek je bil drugi Zupančič, tretji pa Bor Pavlovčič. V soboto je na drugo mesto skočil Rok Justin. Iz slovenske A-ekipe (Peter Prevc, Domen Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Semenič, Anže Lanišek) je v Kranju skočil le Peter Prevc in za 0,4 točke na četrtem mestu zaostal za stopničkami.

Glavni trener Goran Janus je pred dnevi predvidel, da bo preostali del prve ekipe poletno sezono začel v Wisli. Tja bo potoval tudi Peter Prevc.

Program FIS Grand Prix Wisła 2017:

Četrtek, 13. julija
16:00 – trening (dve seriji)
18:00 - kvalifikacije

Petek, 14. julija
16:30 – poskusna serija
17:30 – prva serija ekipne tekme

Sobota, 15. julij
16:30 – poskusna serija
17:30 – prva serija posamične tekme

Ne spreglejte