Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2016,
14.32

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Klemen Bauer Pokljuka biatlon svetovni pokal

Petek, 9. 12. 2016, 14.32

6 let, 6 mesecev

Najboljši slovenski biatlonec na petkovi tekmi na Pokljuki

Klemen Bauer: Žal se to v moji karieri zgodi zelo redko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Klemen Bauer | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Druga postaja svetovnega pokala je postregla s prebujenjem vsaj enega slovenskega biatlonca. Klemen Bauer je na domači Pokljuki z 12. mestom dokazal, da se lahko ob brezhibnem streljanju kosa z najboljšimi.

Po ne prav spodbudnem začetku sezone v Östersundu na Švedskem se je prebujenje zgodilo na drugi postaji svetovnega pokala. Ponavadi je to Hochfilzen v Avstriji, ki letos gosti svetovno prvenstvo, zato je ta termin zasedla Pokljuka. Izšlo se je odlično.

"Vesel sem, da mi je uspelo ravno na Pokljuki"
"Res je velikokrat tako. Zgodilo se je tudi že, da smo bili uspešni v Östersundu, pa nato popustili. Težko je vso sezono ohranjati visok ritem. Nekaterim to uspeva, a teh je zelo malo. Vesel sem, da mi je uspelo ravno na Pokljuki, in prepričan sem, da bo zaradi tega tudi nadaljevanje sezone precej bolj preprosto," je bil po današnji predstavi vesel in zgovoren 30-letni Ihanec.

V petek se je na Pokljuki najbolj prešerno smejal Francoz Martin Fourcade. | Foto: Žiga Zupan/Sportida V petek se je na Pokljuki najbolj prešerno smejal Francoz Martin Fourcade. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Tokrat se ne bom spraševal, kaj bi bilo, če bi zadel še enega več"
"Rezultat je takšen, kot sem si ga želel. Streljanje je bilo brezhibno in hitro in tokrat se ne bom spraševal, kaj bi bilo, če bi zadel še enega več. Zadel sem vse in občutek je fenomenalen. Žal se to v moji karieri zgodi zelo redko, če sem natančen, mi je uspelo šele drugič v precej dolgi karieri. To bi si želel doživeti še večkrat, a sezona je še dolga. Glede današnjega nastopa nimam pripomb. Mogoče mi nekaj rezerve ostaja še pri teku. Opraviti moramo analizo in videti," je Bauer pojasnjeval v ciljni areni pokljuškega biatlonskega štadiona, ki je njegov nastop pospremil z navdušenjem.

Šele druga ničla v karieri
Bauer je šele drugič v karieri streljal brezhibno, že prvič pa mu je ta dosežek uspel prav na Pokljuki. "Res je, prva ničla je bila v vetrovnih razmerah in niti ne vem, katero mesto sem zasedel. Res zanimiv podatek." To se je zgodilo 7. marca leta 2014 prav tako na šprinterski preizkušnji, Bauer pa je bil takrat 17. 

Po svojem drugem najboljšem izidu na Pokljuki je priznal, da mu je odleglo. "Odleglo mi je zelo, predvsem zato, ker vem, da znam. Na treningih je moje streljanje dobro, težava je bila to prenesti na tekmo. Po prvih tekmah v Östresundu je bilo težko delati kakšne sklepe, danešnja preizkušnja pa je že precej bolj realen pokazatelj forme."
Šele drugo brezhibno streljanje v karieri in obakrat mu je to uspelo prav na Rudnem polju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Šele drugo brezhibno streljanje v karieri in obakrat mu je to uspelo prav na Rudnem polju. Foto: Žiga Zupan/Sportida
Včasih rezultat ni pravi odraz stanja
Po slabih izidih na Švedskem ga je marsikdo že odpisal, a sam ni izgubil upanja. "Včasih rezultat ni pravi odraz stanja. Lahko imaš slabe smuči ali ti veter piha na strelišču in je rezultat polomija, v resnici pa si dobro pripravljen. Takrat je treba verjeti v to in jaz sem verjel in še vedno verjamem. Morda lahko še malo dodam v teku, kar zadeva streljanje, pa je to to."

Bauer bo sobotno 12,5-kilometrsko zasledovanje začel 52 sekund za zmagovalcem današnjega šprinta Fourcadom. Napoveduje, da se bo tekme lotil neobremenjeno, obenem pa se veseli napetega obračuna: "Jutri si želim ponoviti podoben nastop. Če mi bo uspelo na strelišče priti v takšnem stanju, ne bi smel imeti težav. Na treningih mi gre tako, kot ste videli danes. Če bo tako, bo tekma zelo lepa."

Drinovcu se strelski nastop ni posrečil
Povsem drugače je bilo z Mitjo Drinovcem, ki je bil v Östersundu svetla točka slovenske reprezentance, saj je že na svoji prvi tekmi v svetovnem pokalu osvojil točke. Na domači Pokljuki je pogorel. "Že na prvi tekmi sem dosegel rezultat, ki sem si ga zadal za to sezono, zato mi je bilo danes lažje. Vseeno me je morda malce poneslo domače občinstvo in poskušal sem preveč doseči na strelišču, nastop pa se mi je povsem ponesrečil. Upam, da bo v nedeljo boljše."  

Ne spreglejte