Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 12. 2016,
17.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80

Natisni članek

Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc skoki

Petek, 2. 12. 2016, 17.59

6 let, 6 mesecev

Klingenthal (Nem), kvalifikacije

Domnu Prevcu nemška skakalnica ustreza, na tekmi vseh šest slovenskih orlov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,80
Domen Prevc | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vseh šest slovenskih orlov bo nastopilo na nedeljski posamični tekmi smučarskih skakalcev za svetovni pokal v nemškem Klingenthalu. Najdaljšo daljavo v kvalifikacijah je dosegel Domen Prevc, ki je skočil 140 metrov. Še daljši je bil na treningu (144 m).

Skozi kvalifikacije so morali štirje varovanci Gorana Janusa. Jurij Tepeš (127 m) je bil deveti med kvalifikanti, uspešni pa so bili tudi Jaka Hvala (127 m), Nejc Dežman (127,5 m) in Anže Lanišek (126,5 m). Najboljši med kvalifikanti je bil Poljak Kamil Stoch (139 m), ki je za nagrado prejel 2000 evrov.

Domen Prevc (140 m) in Peter Prevc (133 m) sta imela nastop na nedeljski tekmi že zagotovljen. Domen si je najdaljšo daljavo kvalifikacij delil z Norvežanom Danielom Andrejem Tandejem, ki je prav tako pristal pri 140 metrih.

V soboto ob 16.10 bo na sporedu ekipna tekma - nastopili bodo Hvala, Tepeš in brata Prevc -, v nedeljo pa posamična.

Domen na treningu postavil daljavo dneva

Domen Prevc je bil v petek razpoložen in je napovedal, da ga lahko visoko pričakujemo tudi na nedeljski posamični tekmi. | Foto: Sportida Domen Prevc je bil v petek razpoložen in je napovedal, da ga lahko visoko pričakujemo tudi na nedeljski posamični tekmi. Foto: Sportida Da Domnu Prevcu skakalnica v Klingenthalu leži, smo se lahko prepričali že na treningu. Drug poskus je bil ekstremno dolg. Pristal je pri 144 metrih, kar je 2,5 metra manj od rekorda skakalnice, ki je v lasti Nemca Michaela Uhrmanna (146,5 m).

S tem dosežkom je mlajši od bratov Prevc poskrbel tudi za daljavo dneva. Njegov brat Peter je imel pri prvem trening skoku 5. (130 m), pri drugem 15. rezultat (130 m). 

Vodilni v skupnem seštevku, Nemec Severin Freund, je imel 10. (127,5) in 9. rezultat (132,5 m). Domen je v prvo skočil 126,5 metra, kar je znašalo za sedmi dosežek.

Razpoložen je bil tudi lanskoletni zmagovalec Klingenthala. Norvežan Daniel-Andre Tande je skočil 129,5 (6. mesto) in 136,5 metra (3.). Vroč je bil tudi Nemec Markus Eisenbichler, ki je obakrat skočil 134,5 metra.

Na lanski posamični tekmi je bil od Slovencev na drugem mestu najboljši Peter Prevc, Domen je bil osmi, Tepeš pa deseti.

Ne spreglejte