Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
28. 10. 2010,
15.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 28. 10. 2010, 15.43

8 let

Kasper: Planica je večna

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Že sedaj, povsem na začetku tekmovalnih sezon svetovnega pokala, se veselim planiških tekem," je na slovenske športne duše popihal prvi mož FIS Gian Franco Kasper.

Ducat let na čelu krovne smučarske organizacije mu ni bilo dovolj. Še več, na letošnji volilni skupščini je zaman čakal na protikandidata. Sam pravi, da izzivov ne primanjkuje. ''Na vseh ravneh se bom s sodelavci trudil poskrbeti za nadgradnjo. Jasno, boj proti dopingu je že dobro desetletje na vrhu našega seznama. Tako bo tudi v prihodnje. Pri tej temi moramo vztrajati pri strogosti in ostrih sankcijah za kršitelje. Naj spomnim na našo ostro stališče do Rusije, ki si je prislužila ultimat. Razlik ne sme biti, sistem mora biti celosten. A ne gre le za doping. Trdo delamo tudi na drugih področjih. Sledimo spremembam in se jim prilagajamo. Skrbimo za veliko število tekmovanj in skušamo vključevati vse večje število mlajših. Dovolj pove podatek, da bo zgolj pod našim okriljem v novi zimi na sporedu kar 6400 tekem,'' razmišlja 66-letni smučarski delavec iz Švice.

Pred novo sezono se ob svetovnih pokalih veseli predvsem svetovnih prvenstev panog, ki so pod okriljem FIS. Vselej pa rad pride tudi v Planico, kjer je letos potekalo svetovno prvenstvo v poletih, ob koncu nove zime pa bo dolina pod Poncami gostila finale svetovnega pokala. "Planico imam rad. To je Meka skokov. Vsekakor gre za eno najlepših prizorišč v svetovnem pokalu. Veseli me, da je letalnica kljub rekordno dolgim skokom tudi zelo varna. Že dolga leta je del železnega repertoarja v našem koledarju. Tudi spomin na izjemno izvedo zadnjega svetovnega prvenstva je še vedno živ. Lahko rečem, da je Planica večna," pravi Kasper, zadovoljen tudi ob najnovejši vesteh iz slovenske skakalne prestolnice, kjer so poleti znova uredili profil največje naprave na svetu, potekajo pa tudi priprave na dolgo pričakovano celostno obnovitev nordijskega centra. Ob tem zagotavlja, da je velik zagovornik tradicionalnih prizorišč, vseeno pa se zavzema tudi za postopno širitev proti vzhodu. Pomemben člen pri razmahu zimskih športov bi lahko leta 2014 prispevali zimske olimpijske igre v Sočiju. Kasper se je nedolgo nazaj vrnil iz Rusije, izpostavil zagnanost tamkajšnjih prirediteljev, a vseeno nekoliko nejevoljno zmajeval z glavo ob pogledu na namestitvene zmožnosti. "Nisem pesimist. Prav nasprotno. Navdušen sem nad opravljenim delom. Hkrati pa vem, da bo pot do leta 2014 še zelo zahtevna in polna težav. Deloma je to razumljivo, saj so Rusi začenjali pri samih temeljih. Soči je gradbišče. Vem, da bo država storila vse za kakovostno izvedbo iger," je še dodal prvi mož Mednarodne smučarske zveze.

Ne spreglejte