Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
17. 12. 2019,
15.00

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

2

Natisni članek

Neja Dvornik Ana Bucik Tina Robnik Meta Hrovat

Torek, 17. 12. 2019, 15.00

4 leta, 4 mesece

COURCHEVEL, VELESLALOM, ŽENSKE

Zmaga v Italijo, Meta Hrovat boljša tudi od Mikaele Shiffrin

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

2

Federica Brignone | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal v Courchevelu je Italijanka Federica Brignone, druga je bila Norvežanka Mina Fuerst Holtmann, tretja pa Švicarka Wendy Holdener. Od naših se je najbolje odrezala Meta Hrovat, ki je na koncu pristala 14. mestu. Velik poraz je doživela Mikaela Shiffrin, ki je bila na koncu šele 17.

Meta Hrovat je bila na koncu uvrščena med petnajsterico. | Foto: Gulliver/Getty Images Meta Hrovat je bila na koncu uvrščena med petnajsterico. Foto: Gulliver/Getty Images Lahko rečemo, da je bil ekipni uspeh Slovenk uspešen, saj so v finalu tekmovale kar tri naše tekmovalke. Od naših se je najbolje odrezala Meta Hrovat. Hrovatova je na koncu pristala na 14. mestu in s tem za dve mesti pokvarila uvrstitev iz prve vožnje.

"Vožnji sta bili solidni"

"Moj cilj so vedno dobre, popolne vožnje, saj so dobri in odlični rezultati zgolj posledica le-teh. Današnji vožnji sta bili solidni in soliden je tudi rezultat, ˝pravi Meta in dodaja, da se je danes na štartu počutila zelo dobro in upa, da bo prav tako tudi v prihodnje.  

Druga najuspešnejša naša tekmovalka je bila Tina Robnik, ki je današnjo tekmo končala na 25. mestu. Ana Bucik je za svojo reprezentančno kolegico zaostala le 12 stotink, njen čas pa je na koncu zadostoval za 26. mesto.

Tina Robnik | Foto: Reuters Tina Robnik Foto: Reuters

Robnikovi se še zdaj pozna hud padec

"Z rezultatom nisem zadovoljna, saj imam precej višje cilje. Hud padec pred tednom dni je zagotovo pustil nekaj posledic. Do Lienza bo ta padec že pozabljen, z vsakim naslednjim treningom pa bom pridobila tudi na zanesljivosti, ... ˝ je po tekmi povedala Robnikova.

Precej bolj vesela je bila svoje uvrstitve vesela Ana Bucik. ˝Vsekakor sem vesela teh treh zaporednih veleslalomskih točk. Ker je konkurenca izredno zgoščena, pa bo za uvrstitev med dvajseterico potrebno še več tvegati in še bolj napasti."

Letošnji najboljši slovenski rezultat v veleslalomu je 10. mesto Mete Hrovat na zadnji tekmi v Killingtonu. Na uvodni tekmi v Soeldnu je bila Tina Robnik 11.

Federica Brignone je letos postala še tretja zmagovalka veleslaloma. | Foto: Gulliver/Getty Images Federica Brignone je letos postala še tretja zmagovalka veleslaloma. Foto: Gulliver/Getty Images

Letošnja tretja zmagovalka veleslaloma

Federica Brignone je letos postala še tretja zmagovalka veleslaloma. Prvega je v Soeldnu dobila Alice Robinson iz Nove Zelandije. Zmaga v Killingtonu pa je pripadla Italijanki Marti Bassino. V skupnem seštevku veleslaloma, pred zadnjo tekmo je bila v vodstvu Shiffrinova, je po treh tekmah najboljša Brignonejeva. Mikaela Shiffrin, ki na tekmi svetovnega pokala tako nizko ni bila uvrščena že vse od leta 2017,  je padla na 4. mesto. 24-letna Američanka je še vedno vodilna v skupnem seštevku za veliki kristalni globus.

Mikaeli Shiffrin očitno ne najde prave forme. | Foto: Gulliver/Getty Images Mikaeli Shiffrin očitno ne najde prave forme. Foto: Gulliver/Getty Images

Mikaela Shiffrin daleč zadaj

Mikaela Shiffrin, ki je tudi vodilna v veleslalomskem seštevku, je po prvi vožnji zasedala šele 19. mesto. Mnogi so pričakovali, da bo Američanka v drugi vožnji močno popravila svojo uvrstitev, a smo lahko videli le še eno povsem povprečno vožnjo. Shiffrinova je bila vidno razočarana in takoj zapustila ciljno areno.

 
Ne spreglejte