Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
22. 12. 2016,
10.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

Natisni članek

Jurij Tepeš zdravje novoletna turneja konstantnost

Četrtek, 22. 12. 2016, 10.48

6 let, 6 mesecev

Jurij Tepeš ima kljub težavam z zdravjem razlog za optimizem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

Foto: Vid Ponikvar

Do začetka prestižne novoletne skakalne turneje je še dober teden, v tem času pa si Jurij Tepeš želi, da bi se čim hitreje pozdravil in v Planici izkoristil dobre pogoje za trening. Za turnejo ima letos nekoliko drugačen cilj.

Prejšnji teden se je zdravstveno stanje Jurija Tepeša začelo slabšati, a je kljub temu skakal na obeh preizkušnjah v Engelbergu in se obakrat zavihtel med dobitnike točk.

"Z zdravjem se ni šaliti. Upal sem, da bo šlo hitreje na bolje. Bolan sem od prejšnjega četrtka in vsak dan je šlo na slabše. V Engelbergu je bilo v šotoru za preoblačenje in v sobah mrzlo, kar mi ni koristilo. Nič ni resnega, a ne morem stoodstotno trenirati," je o svojem zdravstvenem stanju spregovoril Jurij.

Jurij Tepeš o zdravju in začetku sezone

Sredin trening v Planici je izpustil, skakal ne bo niti na današnjem državnem prvenstvu na Bloudkovi velikanki, zato pa upa, da bo aktiven v petek in prihodnjih dneh: "Dobrodošlo bi bilo, da se danes v dobri meri že pozdravim, da bom v petek in soboto normalno skakal. Moj cilj je, da se pozdravim in izkoristim trening."

Ima razlog za optimizem, z letošnjo turnejo bi se rad spopadel na drugačen način

"Zadovoljen sem. Prejšnja leta sem si to želel. Do najboljših uvrstitev mi še nekaj manjka, do desetga mesta pa ni daleč. Upam, da se temu počasi približam," pravi Tepeš. | Foto: Sportida "Zadovoljen sem. Prejšnja leta sem si to želel. Do najboljših uvrstitev mi še nekaj manjka, do desetga mesta pa ni daleč. Upam, da se temu počasi približam," pravi Tepeš. Foto: Sportida Za razliko od prejšnjih sezon je naredil korak naprej, saj se je na prav vseh sedmih tekmah zavihtel med dobitnike točk. Trenutno jih ima 57 točk, kar ga uvršča na 25. mesto.

Čeprav to še niso vrhunske uvrstitve, pa ima razlog za optimizem: "Zadovoljen sem. V prejšnjih letih sem si želel biti konstanten. Do najboljših uvrstitev mi še nekaj manjka, do desetega mesta pa ni daleč in upam, da se tja počasi približam. Zraven sem. Na vsaki tekmi osvajam točke, kar je nekaj vredno."

Tako kot pred vsemi skakalci je tudi pred njim prvi vrhunec sezone. Novoletna turneja se bo začela 29. decembra s kvalifikacijami v Oberstdorfu, dan pozneje pa bodo tekma in v prvi seriji dvoboji na izpadanje.

Novoletna turneja, spored

Oberstdorf
29. december – kvalifikacije
30. december – tekma

Garmisch-Partenkirchen
31. december – kvalifikacije
1. januar – tekma

Innsbruck
3. januar – kvalifikacije
4. januar – tekma

Bischofshofen
5. januar – kvalifikacije
6. januar – tekma

Slovenski skakalec nima najvišjih ciljev, ima pa nekoliko drugačnega. Ne bi rad, da se ponovijo prejšnje sezone, ko se je moral vračati v Planico: "Želim priti do konca turneje. Prejšnja leta sem se zaradi slabše forme vedno vračal v Slovenijo na trening. To je največji cilj, da bom zraven in osvajal točke."

Ne spreglejte