Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
26. 3. 2022,
16.32

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

smučarski skoki smučarski poleti Letalnica bratov Gorišek Planica Planica Žiga Jelar

Sobota, 26. 3. 2022, 16.32

2 leti, 1 mesec

Junaka Jelarja zbudil ponoči in mu vzel dve uri spanca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Žiga Jelar | Žiga Jelar ima za seboj sanjska dneva. | Foto Grega Valančič/Sportida

Žiga Jelar ima za seboj sanjska dneva.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Za slovenskega skakalca Žigo Jelarja je zaključek svetovnega pokala sanjski. Na Letalnici bratov Gorišek se je v dveh dneh dvakrat veselil zmage. Moči ima dovolj še za zadnji dan, čeprav mu je v noči na soboto spanec kratil eden od navijačev. 

Jelar Lanišek Zajc Prevc Peter Planica 2022
Sportal Pravljica v Planici se nadaljuje: Slovenci tudi na ekipni tekmi ugnali konkurenco!

"Živim svoje sanje. Super. Prekrasno. Dvakrat Zdravljica, dve zmagi, fenomenalno," je slovenski skakalec Žiga Jelar težko našel kaj več besed ob vnovični zmagi v Planici. Najboljši je bil že v petek na posamični tekmi, ko se je Slovenija razveselila četverne zmage, kar je mejnik slovenskega skakanja, danes pa se je veselil zmage skupaj s Petrom Prevcem, Timijem Zajcem in Anžetom Laniškom.

Ob pogledu na dvajsettisočglavo množico, ki je navijala za slovenske orle, so mu šle kocine pokonci. Kaj mu pomeni ta kulisa, je nazorno dal vedeti: "To je bilo nekaj najlepšega, kar sem videl v življenju. A lahko rečem, da Eifflov stolp nima za burek?"

Jelar Lanišek Zajc Prevc Peter Planica 2022
Sportal Pohlep na stranski tir

"Mu ne zamerim. Veselil se je zaradi naših uspehov."

Po velikem petkovem zmagoslavju je bil v središču pozornosti. Prvič v karieri je na posamični preizkušnji stopil na najvišjo stopničko odra za zmagovalce. Čeprav je imel zbiral vse vtise, je hitro zaspal, a: "Potem je nekdo ravno pod mojim oknom začel igrati trobento ob 1. uri zjutraj. Kaj hočemo, v Planici smo. Veselje je. Mu ne zamerim. Veselil se je zaradi naših uspehov. Je bilo kakšni dve uri spanca manj, ampak nič zato. To je čar Planice."

Peter Prevc, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek so bili junaki sobotne ekipne tekme. | Foto: Grega Valančič/Sportida Peter Prevc, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek so bili junaki sobotne ekipne tekme. Foto: Grega Valančič/Sportida

Vedno prijazni in dobrosrčni Žiga se zaradi tega ni sekiral in se je zjutraj osredotočil, kako se bo še enkrat spopadel z Letalnico bratov Gorišek: "Oddelal sem solidno. Mogoče skoka nista bila tako dobra kot petkov drugi. V obeh skokih še ni bilo take termike in enostavno me ni tako potegnilo v drug del. Nujna bo analiza. Z dvema poletoma prek 220 metrov sem čisto zadovoljen. Analizirali bomo napake, ki so se dogajale, in šli hrabro v nov dan."

In zadnji dan mu bo lahko prinesel veliko. Pred nedeljsko preizkušnjo je namreč vodilni v boju za mali kristalni globus v razvrstitvi poletov. Pred drugim Timijem Zajcem ima 20, pred tretjim Stefanom Kraftom 30 točk naskoka. In ker sta oba v soboto letela odlično, se obeta pravi spektakel za to lovoriko.

Bine Norčič
Sportal Bine Norčič se poslavlja z mesta glavnega trenerja ameriške reprezentance
Michal Doležal
Sportal Poljaki v iskanju novega trenerja
Ne spreglejte