Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
9. 1. 2008,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 9. 1. 2008, 13.51

8 let

Jerman pokazal zobe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski smukaški specialist Andrej Jerman se je očitno spoprijateljil z znamenito wengensko progo. Drugi trening je končal na tretjem mestu.

Po enajstem času na torkovem treningu je Andrej Jerman ob drugem soočenju s slovitim Lauberhornom potrdil, da je tudi v Wengnu našel hitro smučino. Drugi trening pred sobotnim klasičnim smukom je dobil Avstrijec Werner Heel, 22 stotink počasnejši je bil »lokalni matador« Didier Cuche, tretji pa tržiški smukač. Jerman je za Heelom zaostal za dobre pol sekunde in tako povečal apetite pred petim smukom sezone. Trenutno šesti smukač svetovnega pokala je sicer v tej sezoni že zablestel na treningu. Pred smukom v Bormiu je bil namreč celo najhitrejši, na tekmi pa je nato storil nekaj manjših napak. Slednje ga spremljajo že vse od prve tekme in mu preprečujejo, da bi vrhunsko formo nagradil in nadgradil tudi s prvimi stopničkami v sezoni. Vseeno smukaški rezultatski niz pred prestižno tekmo veliko obeta. »Jerry« je bil namreč v Severni Ameriki dvakrat dvanajsti, Gröden je zapuščal s sedmim mestom, nazadnje pa je bil v Bormiu peti.

Nova žrtev – Jan Hudec

»Cunami« poškodb v novi sezoni se še vedno ni umiril. Novo ime na seznamu poškodovanih je Kanadčan Jan Hudec. 26-letni smukaški specialist je padel na prvem treningu, v spodjem delu kar 4480 metrov dolge proge. Zmagovalec uvodnega smuka nove sezone, ki se je na stopničke zavihtel tudi tik pred novim letom v Bormiu, je zaradi strganih kolenskih vezi in zlomljenega palca leve roke že sklenil sezono. Sicer pa je bil na prvem treningu najhitrejši veteran Marco Büchel (2:29,42), ki je za slabe štiri desetinke ugnal Didiera Cucheja. Še 24 stotink počasnejši pa je bil Avstrijec Klaus Kröll.

V Wengnu bo v četrtek na sporedu še tretji trening. V petek bodo na voljo superkombinacijske točke, v soboto bo pozornost smučarske javnosti namenjena smukaški preizkušnji, wengenski konec tedna pa se bo končal z nedeljskim slalomom.

Ne spreglejte