Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
17. 8. 2012,
10.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc

Petek, 17. 8. 2012, 10.36

7 let, 12 mesecev

Janus: Zadovoljen sem bil s Prevcem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Courchevelu je bila premierna tekma mešanih ekip pri skakalcih in skakalkah. Trener moške reprezentance Goran Janus pravi, da gre za popestritev, bolj pa je osredotočen na skoke svojih izbrancev.

Slovenija je v minuli sezoni dokazala, da ima skakalce, ki lahko mešajo štrene pri vrhu tako v moški kot ženski konkurenci. Nekako pa niso dobro skakali na prvi tekmi mešanih ekip v Courchevelu, kjer so slovenske barve zastopali Katja Požun, Maja Vtič, Jurij Tepeš in Robert Kranjec. Zasedli so skromno deveto mesto. "To je bila nasploh prva tekma mešanih ekip. Sicer smo se uvrstili v finale, vendar smo osvojili le deveto mesto. Mogoče bo ta tekma popestritev. V Hinterzartnu nas čaka zdaj še ena poletna tekma," je o novosti v svetovnem pokalu dejal trener moške reprezentance Goran Janus.

Tekma mešanih ekip bo tudi pozimi, in sicer na začetku v Lillehammerju, kar bo prineslo dodatno širino v smučarskih skokih. "S prvo tekmo se nismo preveč obremenjevali. Mogoče nas je bilo le trenerjev veliko gor na trenerski tribuni, ker smo bili združeni. V Hinterzartnu je trenerska tribuna še manjša," se je nekoliko pošalil Janus.

Bolj pa je osredotočen na skoke svojih skakalcev, ki na posamični tekmi in tekmi mešanih ekip z izjemo Petra Prevca (11.) niso najbolj blesteli: "S Petrom Prevcem sem zadovoljen. Videlo se je, da je blizu, saj so bile majhne razlike. Z ostalimi sem bil nekoliko manj zadovoljen. Dobrodošlo je bilo, da sta bila Pungertar in Hrgota v točkah za grand prix in da smo imeli štiri v finalu. Imamo rezerve in delamo na tem, da jih odpravimo," se Janus še spominja Courchevela.

Že danes čakajo skakalce kvalifikacije za nedeljsko tekmo, v soboto pa bo vnovič na sporedu tekma mešanih ekip za točke grand prixa, za katere se bodo danes potegovala dekleta. "Nihanja so prisotna pri skokih. Res je, da smo imeli po Wisli premor, kar se morda pozna, vendar fantje delajo dobro," je še za konec dejal Janus.

Ne spreglejte