Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
25. 1. 2017,
18.36

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Goran Janus Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc

Sreda, 25. 1. 2017, 18.36

6 let, 6 mesecev

Pred nadaljevanjem svetovnega pokala v Willingenu

Janus si je ob gledanju Petra Prevca spočil oči

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Boj za rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala je za zdaj na strani Poljaka Kamila Stocha. Goran Janus upa, da bodo večje skakalnice razmere sil kaj spremenile. Pri skokih Petra Prevca si je spočil oči, v nedeljo pa bo odgovoril, ali se bo Domnu Prevcu prižgala zelena luč za nastop na letalnici v Oberstdorfu.

Domen Prevc je v skupnem seštevku tretji skakalec, o boju za rumeno majico pa pravi, da je do konca sezone še veliko tekem. | Foto: Vid Ponikvar Domen Prevc je v skupnem seštevku tretji skakalec, o boju za rumeno majico pa pravi, da je do konca sezone še veliko tekem. Foto: Vid Ponikvar Poljak Kamil Stoch niza izjemne skoke drugega za drugim. Pred ogromnim številom poljskih navijačev je v Zakopanih skočil še do četrte zaporedne in skupno pete zmage v tej sezoni.

Z novimi 100 točkami se je še bolj zasidral na vodilnem položaju. Drugi Norvežan Daniel Andre Tande za njim zaostaja 130, naš Domen Prevc na tretjem mestu pa 153 točk.

"Stoch? Do konca je še veliko tekem"

Naš mladi up ne meče puške v koruzo in se bo bojeval še naprej: "Do konca je še veliko tekem. Vprašanje je, kako bo on skakal. Vse je odprto, ker je toliko tekem."

Vrstni red v svetovnem pokalu (14):

1. Kamil Stoch (Pol)              933
2. Daniel Andre Tande (Nor)       803
3. Domen Prevc (Slo)              780
4. Stefan Kraft (Avt)             640
5. Maciej Kot (Pol)               524
...
17. Peter Prevc (Slo)              230
22. Jurij Tepeš (Slo)              146
31. Cene Prevc (Slo)                57
33. Jernej Damjan (Slo)             51
55. Bor Pavlovčič (Slo)              3

 

"Domen varira, tudi na treningu. Na tekmi nato da vse od sebe." | Foto: Vid Ponikvar "Domen varira, tudi na treningu. Na tekmi nato da vse od sebe." Foto: Vid Ponikvar A se nadarjeni slovenski skakalec s skupnim seštevkom sicer ne ubada, ampak ima pred seboj le to, kako bo izvedel naslednji skok. Na vprašanje, ali lahko Domen ujame Stocha, pa je trener Goran Janus odgovoril: "Odvisno, vendar ni to tema. Domen ima različne skoke, tudi na treningu. Glede na to, kako potem izpelje tekme, izvlečemo največ, kar imamo trenutno v nogah. Stoch? Upam, da se bo stanje zaradi večjih skakalnic kaj spremenilo. Je pa močan."

Naslednja postojanka je Willingen, kjer skakalci dosegajo nekoliko daljše daljave, to je pogodu najmlajšemu od bratov Prevc: "Willingena se veselim, ker je velika skakalnica in bom lahko užival."

Domen je edini slovenski predstavnik, ki se lahko spogleduje z velikim kristalnim globusom, a je nekako jasno, da bi moral potemtakem nastopati tudi na letalnicah. In čez dva tedna se bo karavana namreč preselila v Oberstdorf, kjer bo čez leto dni svetovno prvenstvo v poletih.

"Če bo v Willingenu vse v redu, gre na polete"

 "Ali bom nastopil ali ne, je vprašanje za trenerja. Nimam komentarja. Mislim le na Willingen," je Domen diplomatsko odgovoril. Zato pa je več povedal Janus: "Če bo v Willingenu vse v redu, gre na polete. Če ne, to bomo presodili zadnji dan, bo imel prihodnji teden prost, ekipi pa se bo priključil v Saporu."

Goran Janus si je spočil oči, ko je gledal Petra Prevca. | Foto: Vid Ponikvar Goran Janus si je spočil oči, ko je gledal Petra Prevca. Foto: Vid Ponikvar

Prvi mož stroke je bil vesel sobotnega ekipnega uspeha v Zakopanih, kjer so Jernej Damjan, Peter Prevc, Jurij Tepeš in Domen Prevc Sloveniji priskakali tretje mesto.

Janus si je spočil oči

Peter Prevc je zadnji zmagovalec tekme v Willingenu. | Foto: Vid Ponikvar Peter Prevc je zadnji zmagovalec tekme v Willingenu. Foto: Vid Ponikvar Pričakovanja so bila v nedeljo zato nekoliko večja, pravi Janus: "Več sem pričakoval, vendar so bile v prvi seriji grobe napake pri vseh. Pri tem lahko izvzamem le Ceneta Prevca. A smo v drugi seriji nato stopnjevali, kar je odlično."

Vesel je, da se vrača prvi mož pretekle zime. V Zakopanih je bil Peter skoraj pri vseh skokih med najboljšimi, spodletelo pa mu je le v prvi seriji nedeljske preizkušnje in zato je končal tekmo na 13. mestu: "Pred tekmo sem si spočil oči, ko sem videl, kako je skakal. Pozneje tudi tam. V prvi seriji se mu je pripetila napaka, ampak nič zato. Če si s tako veliko napako notri, potem ni nič hujšega."

Glavni trener reprezentance bo v Nemčijo popeljal povratnika Anžeta Semeniča in Anžeta Laniška, medtem ko Aljaža Osterca in Bora Pavlovčiča čaka nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki bo med 30. januarjem in 5. februarjem v ameriškem Park Cityju, v kraju, kjer je leta 2002 na olimpijskih igrah četverica Damjan Fras, Primož Peterka, Robert Kranjec in Peter Žonta osvojila bronasto medaljo.

Spored za Willingen

Petek, 27. januar
18.00: kvalifikacije

Sobota, 28. januar
16.05: ekipna tekma

Nedelja, 29. januar
15.05: posamična tekma

 

Tako se je Peter Prevc lani veselil zmage v Willingenu. | Foto: Sportida Tako se je Peter Prevc lani veselil zmage v Willingenu. Foto: Sportida Pred odhodom v Willingen pa je še jasno povedal, kaj bi ga zadovoljilo: "Ponovil se bom kot v napovedih za Zakopane. Na ekipni tekmi gremo v boj za stopničke, na posamični pa bomo potem videli, kaj in kako."

Z veseljem pa bi pozdravili lanski izkupiček iz Willingena. Peter Prevc je namreč s kar 15 točkami naskoka premagal drugega Kennetha Gangnesa, letos zaradi operacije kolena pavzira. Tretji je bil Severin Freund, ki pa je zaradi strganih križnih vezi že predčasno končal letošnjo sezono.

Zato pa se naši četverici ni uspelo zavihteti med najboljše tri na ekipni tekmi. Se jim bo tokrat?

Ne spreglejte