Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
11. 1. 2013,
20.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 11. 1. 2013, 20.06

8 let

Janus: Da bi čim večkrat slišali Zdravljico

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zgodovina se je po manj kot letu dni ponovila. Slovenski skakalci so znova stali na najvišji stopnički. Tokrat jim je to uspelo v Zakopanah. Janus z dvignjenima rokama poslušal Zdravljico.

Prvo ekipno zmago so slovenski skakalci dosegli lani na poletih v Oberstdorfu v sestavi Robert Kranjec-Jurij Tepeš-Jure Šinkovec-Peter Prevc. Slednji se je takrat tudi poškodoval pri dolgem poletu in moral zaključiti sezono. K sreči letos ob velikem zmagoslavju črnega scenarija na koncu ni bilo in je bilo vse v znamenju velikega veselja. Letošnja velika zmaga pa se od lanske razlikuje le v enem členu. Namesto Šinkovca je bil tokrat v ekipi odlični Jaka Hvala, ki je bil znova razpoložen. V obeh serijah je bil naš najboljši mož – zbral tudi največ točk v tretji skupini. Če bi sešteli rezultate od vseh tekmovalcev bi bil na posamični tekmi na tretjem mestu. A so bili tudi vsi ostali v naši vrsti izjemno razpoloženi in najbolj konstantni od vseh. Svoje delo so opravili šampionsko in za to dobili tudi poplačilo ter Sloveniji priskakali 33 zmago v svetovnem pokalu.

"To je fantastičen uspeh, kar so fantje naredili. Tekma je bila težka, zato si zaslužijo vsi štirje vse čestitke. Bili so konstantni. Videli smo lahko, kako je Norvežane in Poljake spodrezal en sam skok. Uspelo jim," je za Sportal ves vesel zbiral prve vtise trener Goran Janus, ki je bil vzhičen ob poslušanju Zdravljice v Zakopanah: "Upam, da se bo čim večkrat igrala Zdravljica. Ko se je začela predvajati, sva z Janijem dvignila roke visoko v zrak. Čestitam celotnemu vodstvu za ta uspeh. Upam, da bodo fantje dobili krila za naprej."

Dobrega nastopa slovenskih skakalcev si lahko obetamo tudi v soboto na posamični tekmi, ko bo imela Slovenija veliko železij v ognju. Poleg četverice si bodo nastop na tekmi v Zakopanah skušali zagotoviti še Jernej Damjan, Matjaž Pungertar in Anže Semenič. "To je dober obet za naslednje tekme. Nov test nas čaka že jutri," je še dejal Janus.

Ne spreglejte