Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
23. 10. 2017,
19.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,35

1

Natisni članek

Grega Koštomaj svetovni pokal Sölden Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Ponedeljek, 23. 10. 2017, 19.16

6 let, 6 mesecev

Dan po poškodbi Ilke Štuhec

Ilka Štuhec že preseneča člane svoje ekipe

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,35

1

Medtem ko Ilko Štuhec s strgano sprednjo križno vezjo levega kolena verjetno kar na 27. rojstni dan v Baslu čaka operacija in nato dolgotrajna rehabilitacija, pa je njen trener Grega Koštomaj ob vrnitvi v domovino dejal: "Ilka ve, da časa ni mogoče zavrteti nazaj, zato s presenetljivim optimizmom zre v prihodnost."

Ilka Štuhec si bo lahko Milkino čelado, ki ji jo je izročila Tina Maze, nadela šele prihodnje leto.  | Foto: Sportida Ilka Štuhec si bo lahko Milkino čelado, ki ji jo je izročila Tina Maze, nadela šele prihodnje leto. Foto: Sportida

"Po zmagah se je treba prebuditi v nov dan in imeti čiste misli. Tako je tudi po poškodbi. Preostane le pozitiven pogled, čeprav so cilji spremenjeni. Sprva operacija, nato rehabilitacija, da bi se lahko kakovostno pripravila na prihodnjo sezono," je ob vrnitvi v Slovenijo dejal trener Grega Koštomaj, ob tem pa ni želel ugibati o tem, koliko časa bo trajala rehabilitacija in kakšna bo časovnica vračanja na smuči. Več bo znano po operaciji, ki jo bo že ta teden, morda kar v četrtek, ko bo svetovna smukaška prvakinja Ilka Štuhec dopolnila 27 let, v Baslu opravil dr. Niklaus Friederich.

"Ilka preseneča z vedrostjo"

"Ekipa ji bo zanesljivo stala ob strani, a danes je nemogoče govoriti o tem, kakšna natančno bo rehabilitacija," pravi Koštomaj in dodaja, da je Ilka preostale člane tekmovalne ekipe presenetila z izjemno vedrostjo in optimizmom. "Ilka resnično deluje kot nekdo, ki se ne ukvarja s preteklostjo. Iz nje vre velika pozitiva. Želi se vrniti. Ne le to, želi se vrniti še močnejša," pred peto operacijo kolena, a prvič levega, razmišlja izkušeni savinjski trener.

Smučala je tudi po padcu

Koštomaj je vse skupaj označil za splet okoliščin, priznal pa, da sprva ni kazalo na tako hudo poškodbo. Kineziologinja je sumila zgolj na poškodbo narastišča mišic. Po padcu je Ilka celo prosto odsmučala do bližnje restavracije, od koder so jo nato reševalci prepeljali v bolnišnico v Imstu. "Ko so nam povedali, da gre za strgano sprednjo križno vez, je sledil šok. Kot bi se porušil svet. Človek ne ve, kaj bi storil. A nato smo morali obrniti novo stran," se je z mislimi v nič kaj prijetno nedeljo vrnil trener.

Poškodbe so del smučanja

S Koštomajem se je ob vrnitvi v Slovenijo sestal tudi vodja panoge za alpsko smučanje pri SZS Miha Verdnik in Ilkini ekipi obljubil nadaljnjo podporo. "Prav gotovo bomo pogrešali zanimive konce tedna svetovnega pokala. Vsekakor je njena poškodba šok. A vsi skupaj moramo delati naprej s polno paro. Poškodbe so sestavni del športnega sveta," je dejal Verdnik.

Ne spreglejte