Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 1. 2024,
12.00

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,84

Natisni članek

Anže Lanišek Anže Lanišek smučarski skoki

Sreda, 24. 1. 2024, 12.00

3 mesece, 2 tedna

Poškodba slovenskega asa na treningu v Planici

Hud udarec za Anžeta Laniška

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,84
Engelberg Anže Lanišek | Anže Lanišek bo moral za vsaj dva meseca pozabiti na tekme v smučarskih skokih. | Foto Guliverimage

Anže Lanišek bo moral za vsaj dva meseca pozabiti na tekme v smučarskih skokih.

Foto: Guliverimage

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je v tej sezoni blestel. Žal pa bo moral kar za nekaj časa pozabiti na tekme, saj je na torkovem treningu v Planici staknil poškodbo kolena. Okrevanje bo po prvih napovedih trajalo okrog dva meseca. Namesto nesrečnega Laniška bo na bližajoče se svetovno prvenstvo v poletih v Kulm odpotoval Žiga Jelar.

Tik pred začetkom enega izmed vrhuncev sezone, svetovnega prvenstva v smučarskih poletih v Kulmu, se je usoda grdo poigrala z Anžetom Laniškom. Najboljši slovenski smučarski skakalec v tej sezoni, ki v skupnem seštevku svetovnega pokala letos zaostaja le za petimi tekmeci, si je na torkovem treningu v Planici poškodoval koleno.

"Anže si je na treningu pri doskoku poškodoval desno koleno. Diagnoza je pokazala, da je poškodovana notranja stranska vez, vendar na srečo operacija ni potrebna. Začasno bo moral nositi kolensko opornico za optimalno celjenje poškodbe. Predvidevamo, da bo okrevanje trajalo približno dva meseca," je pojasnil reprezentančni zdravnik dr. Drobnič.

Če bo šlo vse po načrtih, bi se lahko čez približno dva meseca vrnil na tekme. Finale sezone bo v Planici od 21. do 24. marca.  | Foto: Guliverimage Če bo šlo vse po načrtih, bi se lahko čez približno dva meseca vrnil na tekme. Finale sezone bo v Planici od 21. do 24. marca. Foto: Guliverimage

Lanišek je na svetovnih prvenstvih v poletih že osvajal medalje. Leta 2022 je skupaj z bratoma Prevc (Domen in Peter) ter Timijem Zajcem v Vikersundu pomagal Sloveniji do zlata na ekipni tekmi. Letos bo spektakel v Kulmu prisiljen spremljati le kot gledalec.

Lanišek ostaja optimist

Slovenski osmoljenec kljub neugodni situaciji ostaja optimističen: "Na včerajšnjem treningu sem si res poškodoval koleno, vendar se počutim dobro. Moja pozornost je že usmerjena v uspešno rehabilitacijo in načrtujem vrnitev na tekmovanja FIS svetovnega pokala še to sezono. Vesel sem, da poškodba ni bila hujša," sporoča 27-letni slovenski smučarski skakalec, ki bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bi se v tej sezoni še pridružil karavani in tekmoval za točke.

"Žal ne bom nastopil na svetovnem prvenstvu v poletih, potem ko sem si na včerajšnjem treningu v Planici poškodoval koleno. Srečno vsem in uživajte v poletih. Se vidimo kmalu," je zapisal na Instagramu. "Skočil sem 143 metrov in sezona verjetno k sreči zame še ni v celoti končana," je dodal Lanišek, ki si bo zdja vzel nekaj časa, da si pozdravi poškodovano koleno.

Selektor Robert Hrgota bo za četrtkove kvalifikacije ekipo izmed peterice izbral po dveh serijah uradnega treninga. | Foto: www.alesfevzer.com Selektor Robert Hrgota bo za četrtkove kvalifikacije ekipo izmed peterice izbral po dveh serijah uradnega treninga. Foto: www.alesfevzer.com

Kot je za STA povedal selektor Robert Hrgota, se takšne stvari v športu žal dogajajo. "Nič posebnega ni bilo. Na treningu v Planici mu je pri pristanku malo obrnilo koleno. Žal se je izkazalo, da bo moral Anže nekaj časa okrevati. Zagotovo je to šok za vse fante, vendar tik pred svetovnim prvenstvom nimajo časa o tem preveč razmišljati. Vsak se mora osredotočiti na svojo nalogo," je na poti v Bad Mitterndorf dejal Hrgota, ki bo za četrtkove kvalifikacije ekipo izmed peterice izbral po dveh serijah uradnega treninga.

Finale sezone bo v Planici že tradicionalno od 21. do 24. marca. Če bo tako obveljalo pri napovedi, da bi se lahko Lanišek na tekmovališče vrnil v približno dveh mesecih, bi tako še ujel vedno spektakularno sklepno dejanje sezone v dolini pod Poncami.

Nika Prevc
Sportal Stane Baloh: Potrdila je talent, ki smo ga videli že v mladinski ekipi
Oberstdorf Lovro Kos
Sportal "Vsi smo smrtniki"
Slovenska skakalna reprezentanca
Sportal Hrgota bo verjetno moral sprejeti težko odločitev
Nika Prevc
Sportal Premalo
Ne spreglejte