Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
31. 3. 2023,
18.02

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,91

6

Natisni članek

veter Domen Prevc Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek Letalnica bratov Gorišek Planica Planica Robert Hrgota

Petek, 31. 3. 2023, 18.02

1 leto, 1 mesec

Hrgota po težkem dnevu sprejel odločitev

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,91

6

Robert Hrgota | Robert Hrgota je že danes sporočil imena četverice, ki bo nastopila na sobotni ekipni tekmi. Ista zasedba bo kot v Lahtiju pred enim tednom, ko je osvojila drugo mesto. | Foto Grega Valančič/Sportida

Robert Hrgota je že danes sporočil imena četverice, ki bo nastopila na sobotni ekipni tekmi. Ista zasedba bo kot v Lahtiju pred enim tednom, ko je osvojila drugo mesto.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Čakali so navijači, čakali so skakalci, na koncu pa se je prižgala rdeča luč za petkovo posamično tekmo na Letalnici bratov Gorišek v Planici, prestavili so jo na soboto, začetek bo ob 8.45. Glavni trener Robert Hrgota se je že danes odločil, kdo bo sestavljal ekipo na moštveni preizkušnji, ki bo sledila posamični tekmi z eno serijo.

Aljoša Dolhar
Sportal "Poskušali smo izpeljati vsaj eno serijo, a preprosto nismo želeli tvegati varnosti tekmovalcev"

Ob pogledu na vremensko napoved je bilo jasno, da bo v petek težko izpeljati zastavljeni program. Napovedan je bil veter in prav ta je povzročal preglavice. Najprej je bila odpovedana poskusna serija, nato so za pol ure zamikali tekmo, ki bi se morala začeti ob 15. uri. Zadnji mogoč termin je bila 17. ura. Kanček upanja je za 11.500 gledalcev in skakalce prišel nekaj po 16. uri, ko so se po zaletu spustili predskakalci, vključno z Borom Pavlovčičem, ki je opravil zadnji skok v karieri, nato se je veter spet okrepil in tekma, ki bi se morala začeti ob 17.00, je bila odpovedana. Bolje rečeno, prestavljena je na sobotni zgodnji termin ob 8.45, ko bo pred ekipno tekmo posamična preizkušnja z eno serijo.     

Kaj lahko naredijo lastniki petkovih vstopnic

Organizator sporoča, da si lahko imetniki rednih vstopnic za stojišča tekmovanje v Planici ogledajo v nedeljo, 2. aprila 2023, ali prejmejo povrnjeno kupnino na prodajnem mestu, kjer so kupili vstopnico. Vstopnica bo veljavna tudi v nedeljo.

Imetniki vstopnic Tribuna prejmejo povrnjeno kupnino na prodajnem mestu, kjer so kupili vstopnico.

Vse, ki ste vstopnice kupili na prizorišču, prosimo, da se za informacije obrnete na info@kompas.si ali info@eventim.si.

Planica veter
Sportal Bor Pavlovčič še poletel za slovo, tekma pa je prestavljena na soboto

Zajc nima težav, da ne bo poskusne serije

"Čakal sem na vsake pol ure, da so sporočili novo informacijo. V vmesnem času sem šel nekajkrat pogledat skakalnico, podružili smo se. Pričakoval sem, da tekma bo. Zjutraj smo že imeli aktivacijo in sem bil potem lažje vseskozi pripravljen," je o napornem čakanju dejal Timi Zajc, ki je bil v četrtek v kvalifikacijah drugi najboljši, lahko pa se je pohvalil z najdaljšim poletom, ki je bil dolg 241,5 metra.

Timi Zajc se že veseli sobotnega dne in ne bo imel težav nekoliko bolj zgodaj vstati, ker bo tekma že ob 8.45. | Foto: Grega Valančič/Sportida Timi Zajc se že veseli sobotnega dne in ne bo imel težav nekoliko bolj zgodaj vstati, ker bo tekma že ob 8.45. Foto: Grega Valančič/Sportida "Lepo, da bo tekma čim prej. Po eni strani je škoda, da na takšen praznik tekma odpade. Da v soboto ne bo poskusne serije, pri meni ne bo igralo vloge. Če si dobro pripravljen, s tem nimaš težav. Na svetovnem prvenstvu sem že izpustil poskusni skok," je še dejal Zajc.

Lanišek je bil pripravljen na oba scenarija

"Ko sem izvedel, da bodo v soboto boljše razmere za letenje, je bilo lažje. Sicer bo tekma malce bolj zgodaj, a nič zato. Bolje je, da je tekma jutri, kot da bi danes izsiljevali in bi se morebiti še kaj zgodilo. V tem času, ko smo čakali, smo se malce pogovarjali o naslednji sezoni. Poskušal sem čim bolj počivati. Ko smo slišali, da bo morda tekma, sem šel delat stvari, ki jih moram narediti za pripravo na skok," je dan pokomentiral Domen Prevc, tretji v kvalifikacijah.

Lanišku je bilo žal zaradi navijačev. | Foto: Grega Valančič/Sportida Lanišku je bilo žal zaradi navijačev. Foto: Grega Valančič/Sportida

Najboljši v četrtek Anže Lanišek je bil vseskozi pripravljen, da tekma bo, čeprav je vedel, kaj lahko skakalci pričakujejo: "Nič me ni presenetilo. Četudi bi se začela, bi bilo dobro. Na oba scenarija sem bil pripravljen. Ko so rekli, da gre zares, sem pogledal zastave, ki so bile dovolj mirne. Kar naenkrat smo začeli vsi skakati naokoli in se ogrevati. Na žalost je bila takšna napoved. Najbolj mi je žal navijačev, ki so toliko časa čakali. Verjamem, da bo jutri toliko boljše."

Ekipa za sobotno moštveno preizkušnjo znana že danes: Kos, Prevc, Zajc, Lanišek

"Žirija se je odločila prav, narava je zmagala. Jutri nas čaka dvojni program. Ne bo poskusne serije in bo takoj tekma," je po koncu petkovega dne sprva dejal glavni trener Robert Hrgota, ki je dal fantom navodila, kaj morajo početi med čakanjem: "Najtežji trenutki so, ker mora biti telo pripravljeno, ne sme pa biti preobremenjeno. Mentalno morajo biti skakalci pripravljeni. Dokler ni uradno odpovedana, morajo biti osredotočeni."

Domen Prevc bo v soboto skakal na posamični in ekipni tekmi. Na tej bo nastopil v drugi skupini. | Foto: Grega Valančič/Sportida Domen Prevc bo v soboto skakal na posamični in ekipni tekmi. Na tej bo nastopil v drugi skupini. Foto: Grega Valančič/Sportida

Čeprav bo v soboto najprej še posamična tekma z eno serijo, je že sprejel odločitev za ekipno preizkušnjo. Tako kot v Lahtiju, kjer so bili naši orli drugi, bodo tudi tokrat v istem vrstnem redu skakali Lovro Kos, Domen Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek, ki so bili tudi najboljši Slovenci v četrtkovih kvalifikacijah. Pred tem bo na posamični tekmi letel še nadarjeni 18-letni Rok Masle.

Ne spreglejte