Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 10. 2021,
20.08

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Alexis Pinturault Marcel Hirscher Marcel Hirscher alpsko smučanje

Četrtek, 21. 10. 2021, 20.08

2 leti, 6 mesecev

Osemkratni zmagovalec svetovnega pokala

Hirscher o favoritih sezone in svoji 68. zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Marcel Hirscher | Foto Guliver Image

Foto: Guliver Image

Avstrijski smučar Marcelo Hirscher, ki je pred dvema letoma končal tekmovalno kariero, napoveduje svojo 68. zmago v svetovnem pokalu. Kdo bo to zimo osvojil kristalni globus, pa si ne upa napovedati.

Kitzbühel Didier Defago
Sportal Rekorden denarni sklad za tekme v Kitzbühlu

Lansko zimo so bili v boju za veliki kristalni globus v prednosti smučarji, ki so boljši v tehničnih disciplinah, saj je bilo slalomov in veleslalomov kar 21, smukov in superveleslalomov le 13. Veliki globus je šel tako Alexisu Pinturaultu. V novi sezoni, ki se z veleslalomom začenja to nedeljo v Söldnu, bodo specialisti za hitre discipline v bolj enakovrednem položaju. Na koledarju je 18 tekem v tehničnih in prav toliko v hitrih disciplinah.

Serijski osvajalec kristalnih globusov | Foto: Sportida Serijski osvajalec kristalnih globusov Foto: Sportida In zato si niti najboljši smučar zadnjega desetletja Marcel Hirscher ne upa napovedati, kdo bo kralj prihajajoče smučarske zime. "Po mojem mnenju je letos vse mogoče. Ne vidim jasnega favorita," je dejal osemkratni zmagovalec skupnega seštevka, ki je pred dvema letoma končal tekmovalno kariero. "Tako med smučarji v hitrih disciplinah kot med tistimi v tehničnih je nekaj kandidatov za veliki kristalni globus. Prihajajoča sezona bo zelo zanimiva." Uspelo bo tistemu, ki bo iz dneva v dan delal, da bo samo še boljši, recept za uspeh opisuje Hirscher.

Avstrijec je kariero smučarja končal pri 30 letih, zdaj že stopa na novo karierno pot. Nedavno je predstavil svojo znamko smuči Van Deer. "Ta pot lahko seže zelo daleč. Misija je jasna: z Van Deerjem želim doseči 68. zmago v svetovnem pokalu in ustvariti najboljši komercialni artikel med smučmi," samozavestno napoveduje zmagovalec 67 tekem svetovnega pokala. A zdaj šele preizkušajo prve smuči. Za tekmovanje na najvišji ravni še potrebujejo čas. "Začetek je soliden. Moramo biti inovativni. Zagotovo mi na novi poti ne bo dolgčas."

Žan Kranjec
Sportal Kranjec: Povrnil sem zaupanje vase in v smuči #video
Stefan Hadalin
Sportal Zaslužen za zgodovinski trenutek, a verjame, da je sposoben še več #video
Ne spreglejte