Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 1. 2014,
12.52

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

biatlon Teja Gregorin Anterselva

Sobota, 18. 1. 2014, 12.52

4 leta, 2 meseca

Gregorinova na tretjem streljanju zapravila stopničke, zmaga Henklovi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska biatlonka Teja Gregorin je na današnji zasledovalni tekmi svetovnega pokala v Anterselvi osvojila šesto mesto.

Najboljša slovenska tekmovalka se je po polovici spogledovala celo s stopničkami, a je bila na tretjem streljanju nenatančna kar trikrat, z odličnim finišem pa se je uvrstila na šesto mesto.

Zmagala je 36-letna Nemka Andrea Henkel, ki je zadela vseh 20 tarč, v končnici pa je obdržala minimalno prednost pred Belorusinjo Nadježdo Skardino, ki je strelski del tekmovanja prav tako opravila brezhibno. Kljub trem kazenskim krogom si je tretje mesto priborila norveška veteranka Tora Berger, ki je na zadnjih dve streljanjih pridobila dve mesti.

"Izpolnila sem svoj prioritetni cilj za tekme v Anterselvi, torej uvrstitev med deseterico. Veseli me, da se forma pred bližajočimi se olimpijskimi igrami konstantno vzpenja. Tudi tekaško sem se zelo dobro počutila, s perfektno pripravljenimi smučmi, pa so bili hitri tudi zadnji kilometri. Le krog pred tretjim streljanem je bil v družbi močnih tekačic morda malenkost prehiter zame, kar se je poznalo kasneje na strelišču. Kljub trem zgrešenim tarčam se nisem zmedla in sem v ritmu streljala naprej, zaradi tega pa je bila želja za popolno streljanje na zadnjem postanku še toliko večja. Čutila sem, da bo šlo na koncu vse v redu. Močno sem si želela udeležbe na podelitvi cvetja, zato sem si rekla, da moram dati res vse od sebe. V celoti je bil to najboljši letošnji nastop, če odštejem tri zgrešene tarče pa celo popoln. Upam, da bom to raven obdržala ali jo celo še malenkost nadgradila do olimpijskih iger," so bile besede Gregorinove v ciljnem prostoru, ki se je v trenutni skupni razvrstitvi svetovnega pokala povzpela na 25. mesto.

Tudi Gregorinova je odlično tekla, bila po polovici četrta, nato je nazadovala na 12. mesto, v zadnjem krogu po četrtem streljanju pa je z osmega napredovala na četrto mesto. Nove točke si je z 29. mestom pritekla tudi Andreja Mali, Anja Eržen je bila 50.

Ne spreglejte