Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 9. 2017,
15.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Anže Lanišek Anže Lanišek skoki

Nedelja, 10. 9. 2017, 15.45

6 let, 6 mesecev

Poletna velika nagrada, Čajkovski

Lanišek z rekordom skakalnice do vodstva v skupnem seštevku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Anže Lanišek | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek je zmagovalec tudi druge tekme v ruskem Čajkovskem. Domžalčan je tekmece premagal za več kot deset točk, hkrati pa s 109,5 metra postavil tudi nov rekord srednje skakalnice. Njegov uspeh sta dopolnila Anže Semenič s šestim ter Rok Justin z enajstim mestom.

Za slovenskimi skakalci je v Čajkovskem sijajen konec tedna. Prireditelji tekmovanja so zavoljo slabega vremena današnjo tekmo morali prestaviti na srednjo skakalnico in izpeljali le eno serijo, ki pa je trajala uro in pol. Znova je "eksplodiral" Lanišek in z novim rekordom naprave (109,5 metra ter 129,2 točke) dosegel drugo zaporedno zmago. Najbolj se mu je približal Japonec Junshiro Kobayashi (105 m in 118,6 točke), tretji pa je bil Rus Jevgenij Klimov (103,0 m in 113,4 točke).

Takoj je vedel, da bo šlo daleč

"Takoj po odskoku sem vedel, da bi lahko skočil res daleč, tako da sem se prepustil skoku, na koncu pa sem se osredotočil še na telemark. Skočiti tako daleč je najboljši občutek, ki ga lahko imaš kot smučarski skakalec. Ni bilo nevarno, saj je bil močan in stabilen vzgornjik," se je 21-letnik v pogovoru za fis-ski dotaknil zmagovitega skoka.

Brez točk je na nedeljski tekmi ostal le Jurij Tepeš, medtem ko so Robert Kranjec, Miran Zupančič in Žiga Jelar osvojili 22., 25. in 29. mesto.

Želi zadržati rumeno majico

Lanišek je z novo zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku poletne velike nagrade, kjer ima 331 točk. Drugi Kobayashi jih ima 314, tretji Dawid Kubacki pa 300. Poljak je zmagal na vseh treh tekmah Grand Prixa, na katerih je nastopil. Zadnje štiri tekme je Kubacki izpustil, saj tako Poljaki kot Avstrijci in Nemci v Hakubo in Čajkovski niso odpotovali v najmočnejši postavi.

Anže Lanišek se želi na zadnjih dveh postajah osredotočiti na skoke, ne skriva pa tudi želje, da bi zadržal vodstvo v skupnem seštevku. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Anže Lanišek se želi na zadnjih dveh postajah osredotočiti na skoke, ne skriva pa tudi želje, da bi zadržal vodstvo v skupnem seštevku. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Do konca poletne velike nagrade sta še dve tekmi. Tekmovanje se bo nadaljevalo v začetku oktobra v avstrijskem Hinzenbachu, tej preizkušnji pa bo sledil še finale v Klingenthalu.

"V Hinzenbachu in Klingenthalu se želim osredotočiti na svoje skoke, seveda pa želim zadržati rumeno majico," so želje Laniška pred zadnjima postajama poletnega Grand Prixa.

Ne spreglejte