Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 11. 2016,
14.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 11. 2016, 14.31

6 let, 6 mesecev

Goran Janus s tremi neznankami

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,95

Foto: Vid Ponikvar

Sezona smučarskih skokov se nezadržno približuje, glavni trener slovenske A-reprezentance Goran Janus pa še nima natančno določene ekipe, ki bo odpotovala na Finsko. Bodo pol moštva sestavljali bratje Prevc?

Peter Prevc je jasno prvi med tistimi, ki imajo zagotovljeno vozovnico za Kuusamo. Tam bosta 25. in 26. novembra prvi preizkušnji nove sezone, v kateri bo naš skakalni as branil veliki kristalni globus, mali kristalni globus v razvrstitvi poletov in naslov kralja novoletne turneje.

Glavni trener Goran Janus je mesto v ekipi zagotovil tudi Juriju Tepešu in 17-letnemu Domnu Prevcu, ki je v prejšnji sezoni izpustil potovanja v kraje, kjer bi mu lahko med skokom ponagajal veter.

"Zadnja dva tedna je bil z nami v Innsbrucku, Garmisch-Partenkirchnu in Oberstorfu ter treniral. V Garmischu je pihalo in ni bilo težav," je o najmlajšem potniku na prvo tekmo nove sezone povedal Janus.

Ker bo Slovenija v prvem delu sezone, ki bo trajal od Kuusama pa vse do začetka novoletne turneje, nastopala s šestimi skakalci, torej neznanka ostajajo trije.

Trije bratje Prevc?

Če bi bil Robert Kranjec zdrav, bi dobil mesto, a je sezona zanj zaradi operacije kolena izgubljena. "Vse je bilo že povedano. Ko se zgodijo takšne stvari, se jih rešuje. Priložnost bodo dobili drugi. Škoda je, a ne bi preveč debatiral o tem," je dejal Janus.

Ali se bodo bratje Prevc v Kuusamu vpisali v zgodovino kot prvi trije bratje na tekmi svetovnega pokala? | Foto: Grega Valančič/Sportida Ali se bodo bratje Prevc v Kuusamu vpisali v zgodovino kot prvi trije bratje na tekmi svetovnega pokala? Foto: Grega Valančič/Sportida

V igri za tri mesta je pet skakalcev: Anže Semenič, Jaka Hvala, Anže Lanišek, Nejc Dežman in Cene Prevc. Do petka bodo slovenski skakalci trenirali na ledeni smučini v Kranju, nato pa se bo Janus odločil, kateri trije bodo dobili letalsko vozovnico za Kuusamo.

Če bi jo dobil tudi Cene Prevc, bi na prvi postojanki sezone dočakali zgodovinski dogodek, saj bi trije bratje nastopili na tekmi svetovnega pokala, kar se še ni zgodilo.

Ne spreglejte