Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
14. 6. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec Val d'Isere Pjongčang 2018 kbm

Sreda, 14. 6. 2017, 17.00

6 let, 6 mesecev

ILKA ŠTUHEC

Globusa skriva, (nadomestno) kravo pa je ponosno pokazala

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Ob robu priprav na olimpijsko sezono je najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec dočakala tudi posebno "pošiljko" iz Francije – kravo, ki jo je prejela kot nagrado za decembrsko smukaško zmago v Val d'Iseru. No, nadomestno kravo.

"Kam bom skrila mala kristalna globusa? Tega vam ne bom povedala," se je na osrednjem sprejemu ob koncu zanjo sanjske sezone v Ljubljani pred mesecem in pol smejalo Ilki Štuhec. Manj skrivnostna je 26-letna svetovna smukaška prvakinja in druga smučarka sezone, ko gre za prav posebno nagrado, ki jo je prejela za zmago na smuku v Val d'Iseru. Tam ji je ob 40 tisoč evrih denarne nagrade (skupaj v sezoni kar 375 tisočakov) pripadla tudi telica.

Spomin na Val d | Foto: Getty Images Spomin na Val d Foto: Getty Images A ker ne gre zgolj za simbolno lastništvo, kot v primeru severnih jelenov za zmagovalce slalomov v Leviju, ki so nastanjeni na farmi na Laponskem (lastnica enega od njih je tudi Tina Maze), so Štuhčevi nagrado na štirih nogah na ranč v Jareninskem Dolu tudi zares dostavili. Francozi so sicer ob prihodu nekoliko zardeli, saj je Ilina telica Iša zaradi cepljenja ostala v Savojih. Začasno pa so na Štajersko poslali nadomestno kravo.

"Občutki so malce drugačni kot pozimi. Vseeno pa sem vesela, saj lahko rečem, da imam svojo kravo. Namestila sem jo na ranč Tasič, ki ga večkrat obiščem," je ob srečanju s kravo, ki jo je sprejela kot popestritev ob vstopu v najbolj zahteven in zajeten sklop priprav na novo sezono, dejala Ilka.

Lovorike spomin, v mislih pa ...

Krava, globusa, kolajne ... Vse lovorike je Mariborčanka medtem že varno shranila. Podobno velja za spomine. Njene misli so sedaj že povsem pri pripravah na olimpijsko sezono 2017/18. Za Štuhčevo je že več snežnih treningov in pred kratkim tudi krajši dopust. Zdaj se začenja peklenski del priprav - kondicijski treningi. Šele avgusta naj bi se v družbi svoje ekipe vrnila na sneg. Sprva na ledeniku Saas Fee, nato pa sledi selitev v Čile. "Včasih sem res še sama presenečena, ko pomislim, kaj mi je uspelo. A moram naprej. Bo zahtevno. A moram naprej," pravi najboljša smukačica svetovnega pokala.

Verjame, da bo novo sezono začela že v Söldnu, kjer bo 28. oktobra na sporedu prvi veleslalom nove zime. Ta bo imela olimpijsko priponko. Po naslovu svetovne prvakinje in dveh malih kristalnih globusih pa bržčas ni skrivnost, kaj bo osrednji tekmovalni izziv. A Ilka ostaja zvesta svojim pravilom. O ciljih, še manj o olimpijski kolajni, ne želi govoriti. Razmišlja predvsem o smučarskih korakih naprej. "Smučati hitro. Iz tekme v tekmo," sta pravili, ki ju poudarja.

Ne spreglejte